BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’u terkediyor----

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’u terkediyor

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’u terkediyor
14 Eylül 2021 - 12:53 www.finansgundem.com

Kurumlar geçen hafta Solana yatırım ürünlerine yöneldi. SOL, geçen hafta kurumsal yatırımcı girişlerinin yüzde 86,6'sını ele geçirdi.

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) talebinde azalma gözlenirken, kurumsal yatırımcının Solana (SOL) para birimine akın etti. SOL yatırım ürünleri geçen hafta, toplam kripto yatırım ürünlerinin yüzde 86,6'sını temsil ediyordu.

Digital Asset Fund Flows Weekly'nin bugünkü sayısına göre, Solana (SOL) yatırım ürünleri, 6 Eylül ile 10 Eylül arasında 49,4 milyon dolarlık yatırım aldı. Kripto yatırım ürünleri için birleşik toplam girişler, hafta için 57 milyon dolara eşitken SOL, toplam girişin yüzde 86,6'sını temsil etti ve bir önceki haftaya kıyasla yüzde 275 arttı.

Solana ürünlerine giren paradaki artış, aynı dönemde SOL fiyatının yüzde 36 artmasıyla sonuçlandı. Raporda şöyle denildi:

Fiyat artışı ve ekosisteme giren para miktarı 97 milyon dolara ulaşarak, Solana yönetimi altındaki varlıkların, tüm yatırım ürünleri arasında beşinci sıraya yerleşmesini sağladı.

Dijital varlık ürünleri, art arda dört hafta yüklü para girişi gördü. Altcoinlere olan talep, minimum 200.000 dolarlık giriş gören BTC ürünlerine yönelik iştahtan daha fazlaydı.

Girişler, dayanak varlık fiyatı hafta boyunca yüzde 10 düştüğü için kurumsal yatırımcıların 6,3 milyon dolar değerinde Ether satmasıyla kısmen dengelendi.

Cardano (ADA) ağı, 13 Eylül tarihinde uzun zamandır beklenen akıllı sözleşmeleri başlatmasına rağmen, kurumsal yatırım konusunda önceki haftaya göre girişlerde yüzde 46'lık düşüş gördü.

Çoklu varlık fonları, Ripple (XRP), Polkadot (DOT) ve Bitcoin Cash (BCH) sırasıyla 3,2 milyon dolar, 3,1 milyon dolar, 1,7 milyon dolar ve 600 bin dolar giriş gördü.

Tahminlere göre, kurumsal varlık yöneticileri şu anda toplam 56,3 milyar doları yönetimleri altında tutuyor. Kripto para piyasaları genelinde gerileme yaşandığı için önceki haftaya göre yüzde 9'luk düşüş mevcut.

Varlık yöneticileri arasında geçiş ise karışık veriler ortaya çıkardı. CoinShares XBT ve Purpose fonları sırasıyla 24,7 milyon dolar ve 45,5 milyon dolar kaybederken; 21Shares, ETC Group ve CoinShares sırasıyla 75 milyon dolar, 13 milyon dolar ve 6,1 milyon dolar giriş oldu.

Kurumsal yatırımcı Grayscale, yönetimindeki 41,8 milyar dolarlık varlık ile sektörün yüzde 74'ünü temsil ediyor.

Grayscale, 13 Eylül tarihinde alternatif varlık FinTech sağlayıcısı iCapital Network ile bir ortaklık kurdu. Anlaşma kapsamında iCapital'in danışmanları, çeşitlendirilmiş piyasa değeri ağırlıklı yatırım stratejileri aracılığıyla, şirketin önde gelen müşterilerinin Grayscales'in dijital varlık hizmetlerine erişmelerini sağlayacak.

Bitcoin’de Balina hamlesi

Litecoin'de Walmart manipülasyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)