BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKurtulmuş'tan piyasaları rahatlatan açıklama----

Kurtulmuş'tan piyasaları rahatlatan açıklama

Kurtulmuş'tan piyasaları rahatlatan açıklama
11 Mart 2015 - 11:57 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin dalgalanmalara karşı son derece hazırlıklı olunduğunu söyledi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin dalgalanmalara karşı son derece hazırlıklı ve dayanıklı bir makro ekonomik yapıya sahip olduğunu belirterek endişe edecek bir durum olmadığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün yapılan ekonomi zirvesine katılan Kurtuluş toplantıda alınan kararlar konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Endişe edilecek bir durum yoktur, Türkiye ekonomisi birtakım dalgalanmalara karşı son derece hazırlıklı ve dayanıklı bir makroekonomik yapıya sahiptir" dedi ve şöyle devam etti:

"Bundan sonraki ekonomideki temel hedefimiz de 2023 hedefine giderken hem ekonomik hem de siyasal alandaki reform iradesini artırarak devam ettireceğiz. Bu reformların sürmesiyle eş zamanlı olarak Türkiye ekonomisinin üretim kabiliyetini artıracak adımları gerçekleştireceğiz."

Dünkü toplantıda "en ince ayrıntılarına kadar ve çok titiz bir şekilde" farklı perspektifleri ele aldıklarını belirten Kurtulmuş, "Hem büyüme açısından hem döviz ve faiz piyasaları açısından hem Türkiye'nin yabancı sermayeyi çekmesi açısından çok farklı açılardan konu ele alındı" dedi.

Dün akşam geç saatlerde biten toplantının ardından yapılan açıklamada, "araç bağımsızlığına sahip olan Merkez Bankası'nın para politikaları hedefi doğrultusunda gereken zamanda gereken tedbirleri almakta olduğu" belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ekonomi yönetiminin sanayi üretimi ve istihdamı destekleyici bir paket üzerinde çalıştığı ve paketin yakında açıklanacağı belirtildi.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • finans12 Mart 2015 06:15

    finans cahili olan bürokratlar değil siyasilerdir. açıklamalara bakarsan anlarsın.

  • REALİST11 Mart 2015 12:18

    sizin değil, Ali Babacan ın yorumları bu ortamı yumuşatır.MB ye bu kadar yüklenen finans cahili bürokratlar başka hiçbir ülkede yoktur.