BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'dan parti kapatma açıklaması----

Kurtulmuş'dan parti kapatma açıklaması

Kurtulmuş'dan parti kapatma açıklaması
04 Ocak 2016 - 21:12 www.finansgundem.com

Başakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantı sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş İran ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilimin her iki ülkeye de zarar vereceğini söyleyerek "Bu gerilimden, her iki ülkenin bir an önce çıkması gerekmektedir. Bölge böyle bir durumu kaldıracak durumda değildir. Siyasi idam cezalarının uygulanmasının hiçbir şekilde bölge barışına bir katkısı olmayacaktır. Biz siyasi idam cezalarının hepsine karşıyız. Bizim bu bölgede barışa ihtiyacımız var. İran ve Suudi Arabistan halkları bizim kardeşimiz, dostumuzdur" dedi. 

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle: 

Sivillere zarar verilmeyecek şekilde, terörle mücadele sürdürülüyor. Bu mücadeleyle ilgili atılan adımlar toplantıda gündeme gelmiştir. 

Parti kapatmaları Türkiye'nin siyasetine katkı sağlamamış olduğunu geçmişte gördük. HDP'ye dostça tavsiye ettiğimiz husus şudur: Türkidye'de vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm için en büyük yük HDP'nin üstüne düşüyor. Vatandaşlarımız teröre destek versinler diye kimseye oy vermedi. Öncelikli olarak büyük sorumluluk HDP'nin üstüne düşüyor. Parlemento içerisinde hangi fikri gündeme getireceklerse buyursunlar, getirsinler. Bunu bir tavsiye olarak sürekli söylüyoruz. 

İRAN - SUUDİ ARABİSTAN GERGİNLİĞİ
Suudi Arabistan ve İran İslam dünyasının 2 büyük ülkesidir. Biz her iki ülke ile ilişki içerisindeyiz. Bu gerilimden, her iki ülkenin bir an önce çıkması gerekmektedir. Bölge böyle bir durumu kaldıracak durumda değildir. Siyasi idam cezalarının uygulanmasının hiçbir şekilde bölge barışına bir katkısı olmayacaktır. Biz siyasi idam cezalarının hepsine karşıyız. Bizim bu bölgede barışa ihtiyacımız var. İran ve Suudi Arabistan halkları bizim kardeşimiz, dostumuzdur.

TERÖRLE MÜCADELE
Güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütü mensuplarıyla sivil vatandaşları birbirinden ayırt edecek azami bir titizlik içerisinde hareket ediyor. Bizim terörle mücadeledeki kararlılığımız ne kadar açıksa bu terörden sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi niyetimiz de o kadar açık ve berraktır. Terörle mücadele içerisinde bir kısım belki maksadını aşan davranışlar olabilir. Bunlarla ilgili olarak kamuoyuna şunu söylüyoruz; herkes rahat olsun. Herhangi bir yanlışlık yapılmışsa bu mutlaka ortaya çıkarılır ve ilgililerden de hesap sorulur. Geçmişte Silopi'de bir terörist cesedinin yerde çekilerek sürüklenmesi olayına karışan 4 emniyet görevlisinin açığa alındığını biliyorsunuz.

Terörle mücadelede mağdur olan vatandaşlarımız için mülki amirler çalışmalarını sürdürüyor.  Ek tedbirler gerekirse Bakanlar Kurulu'nda tekrar ele alınır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)