BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar haftaya nasıl başladı----

Kurlar haftaya nasıl başladı

Kurlar haftaya nasıl başladı
07 Haziran 2021 - 08:13 www.finansgundem.com

Döviz kurları, veri ajandası bakımından sakin geçmesi beklenen haftanın ilk gününde yatay seyretti. Dolar/TL, 8,66-8,67, euro/TL ise 10,55 düzeyinde işlem görüyor. Hazine ihaleleri takip edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesi, TCMB ve Fed'in faiz kararlarıyla piyasalar açısından oldukça yoğun geçecek olan gelecek hafta öncesinde bu haftanın gündemi sakin geçmeye aday.

Haftanın ilk günü öne çıkan çok önemli bir veri bulunmuyor. Yurt dışında Almanya fabrika siparişleri izlenirken, yurt içinde Hazine ihaleleri takip edilecek.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimine işaret eden sözleriyle 8,88'i aşarak rekor tazeleyen dolar/TL, sonrasında haftayı 8,60-8,70 bandında dalgalanarak geçirdi. Veri ve ajanda bakımından sakin başlayan haftanın ilk işlem gününde dolar/TL de geçen hafta kapanış seviyeleri olan 8,66-8,67 seviyelerinde değerleniyor.  Geçen hafta 10,76 ile tüm zamanların en yüksek seviyelerini gören euro/TL ise bu sabah saatlerinde 10,56'dan el değiştiriyor.

08.10 itibarıyla dolar/TL 8,6767 seviyesinden, euro/TL 10,5620 seviyesinden işlem gördü.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Almanya, Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke listesinden çıkararak, "riskli" ülke grubuna aldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için 2021 yılı takviminde yer alan değerlendirme tarihi olan 4 Haziran Cuma günü kredi notuyla ilgili bir rapor yayımlamadı.

ABD Başkanı Joe Biden, Mayıs ayı istihdam raporunu korona virüs (Kovid-19) salgını sırasında ekonomik toparlanma konusunda "harika bir haber" olarak nitelendirerek, yönetiminin tarihi bir toparlanmaya öncülük ettiğini ifade etti.

G7 grubu İngiltere'nin başkenti Londra'daki zirvede, çok uluslu şirketlere en az yüzde 17 oranında vergi uygulanması yönünde anlaştı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i yasal para birimi yapmak için önümüzdeki hafta Kongre’ye bir yasa tasarısı göndereceğini söyledi.

Çin'in ihracat ve ithalatında büyüme Mayıs ayında ekonomistlerin beklentilerinin bir miktar altında kaldı. Mayıs ayında Çin'in ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,9, ithalatı ise yüzde 51,1 arttı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Biden'in 4 trilyon dolarlık harcama planının enflasyonda yükselişe katkı yapsa ve daha yüksek Faiz oranlarına yol açsa bile ABD için iyi olacağını savundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftanın ilk günü iki ihale düzenleyecek.

4 Yıl vadeli sabit kuponlu tahvil yeniden piyasaya sunulurken, 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ilk kez satılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mayıs ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıklayacak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa açılışında Almanya fabrika siparişleri (09.00) verileri takip edilecek. Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi, günün beklenen diğer verisi olacak (11.30).

ABD'de önemli bir verinin olmadığı günde Conferance Board İstihdam

Trend Endeksi (17.00) ve tüketici kredileri (22.00) takvimde yer alıyor.

Bitcoin portföylerde liderliğini koruyor

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Hazine, haziran borçlanmasına başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)