BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar haftanın son gününe yatay başladı----

Kurlar haftanın son gününe yatay başladı

Kurlar haftanın son gününe yatay başladı
07 Mayıs 2021 - 08:35 www.finansgundem.com

Döviz kurları, haftanın son işlem gününe dünkü kapanış seviyelerden başladı. Dolar/TL 8,30'un altında seyrederken euro/TL 10 lira seviyelerinde değerleniyor.

TCMB'nin dünkü faiz kararından bir sürpriz çıkmazken döviz piyasaları haftayı başladığı seviyelerden kapatmaya hazırlanıyor. ABD'de haftanın en önemli verisi olan istihdam verileri piyasalar tarafından yakından izlenecek. Veriyle birlikte salgın sonrası ABD ekonomisinde güçlü toparlanma sinyallerinin devam ettiğine dair işaretler aranacak. ABD verisinde istihdamın 1 milyon artması ve işsizliğin yüzde 5,8'e inmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın faizleri sabit bıraktığı para politikası kararı ve sıkı duruşun süreceği mesajları sonrası yeniden 8,30'un altına gerileyen dolar/TL, haftanın son gününe benzer seviyelerden başladı. Dolar/TL, 8,27-8,28'lerde seyrederken; euro/TL 10 lira seviyelerinde yatay seyirde.

Dolar, güçlü ekonomik toparlanma beklentilerini destekleyebilecek ve hisselere, riskli para birimleri ve emtiaya olan iştahı artırabilecek ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde baskı altında kaldı. Dolar endeksi dün yüzde 0,4 düştükten sonra bu haftanın en düşük seviyesi olan 90.867'de seyretti. Dolar diğer para birimleri karşısında zayıf seyrederken, euro dün yüzde 0,5 artışla 1,2067 dolarda işlem gördü.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu yıl muhtemelen yüzde 5,0'in üzerinde bir büyüme gerçekleşeceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, 2,3 trilyon dolarlık altyapı planı kapsamında kurumlar vergisi oranını yüzde 21'den yüzde 28'e çıkarmayı önerdi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in para politikasının bir süre için daha destekleyici, genişlemeci olmaya devam edeceğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Nisan ayında tarım dışı istihdamda 1 milyon veya üzerinde bir artış yaşanmış olmasını muhtemel olduğunu,  ancak bunun Fed'in tahvil alımını azaltmayı tartışmaya başlaması için yeterli olmayacağını söyledi.

Çin'de hizmet sektörü Nisan ayında, son 4 ayın en hızlı büyümesini gösterdi. Caixin/Markit tarafından yapılan anket, artan maliyetlerin önümüzdeki aylarda büyüme üzerinde baskı yaratacağını da ortaya koydu.

Nisan ayında Çin'in ihracat ve ithalat rakamları analist beklentilerinin üzerine çıktı.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK, finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ile dış ticaret endekslerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı nakit gerçekleşmelerini açıklayacak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da günün en önemli verileri Almanya'dan gelecek. Sanayi üretimi, ticaret ve cari denge verileri aynı anda açıklanacak (09.00).

ABD'de haftanın en önemli verisi olan istihdam verileri açıklanacak.

Mart ayında tarım dışı istihdam 916 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 6,0 seviyesine gerilemişti (15.30). Analistler bugün tarım dışı istihdamın 1 milyon artmasını, işsizlik oranının yüzde 5,8'e inmesini bekliyor.

ABD'de günün diğer verileri toptan stoklar (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00), tüketici kredileri (22.00) olacak.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde (13.00) konuşma yapacak.

İngiltere'de yerel yönetimler, Galler ve İskoçya'da ise özerk yönetimlere dair seçimlerde sandıklar dün gece TSİ 00.00’da kapandı.İlk sonuçların Galler'de bugün, İskoçya'da hafta sonu gelmesi bekleniyor.

"Para politikası genişleyici olacak"

ABD, İran'ın dondurulmuş fonlarını çözebilir

Biden'dan kurumlar vergisinde artış önerisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)