BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel yatırımcılardan İngiltere'ye uyarı----

Küresel yatırımcılardan İngiltere'ye uyarı

Küresel yatırımcılardan İngiltere'ye uyarı
09 Şubat 2024 - 08:55 www.finansgundem.com

Küresel yatırımcılar İngiltere'yi kotasyon kurallarının revizyonu konusunda uyarıyor

Küresel yatırımcılar, daha fazla büyüme şirketini Birleşik Krallık piyasasına çekmek için listeleme kurallarında önerilen revizyonun hissedar haklarını aşındıracağı, ülkenin kurumsal yönetişim konusundaki itibarını zedeleyeceği ve bir finans merkezi olarak çekiciliğine zarar vereceği konusunda uyarıyor.

Financial Times'ın haberine göre, yönetiminde 77 milyon dolarlık varlık bulunan bir grup küresel kurumsal yatırımcıdan oluşan Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı, İngiltere Başbakanı Jeremy Hunt'a ve planlanan değişiklikleri hazırlayan Finansal Davranış Otoritesi düzenleyicisine mektup yazarak FCA'nın "İngiltere'nin kotasyon rejiminde otuz yıldır yapılan en geniş kapsamlı reformlar" olarak nitelendirdiği düzenlemeleri eleştirdi.

Alıcılar arasında Mali Raporlama Konseyi muhasebe gözlemcisi ve Londra Menkul Kıymetler Borsası da yer aldı.

Dünyanın en büyük devlet varlık fonunu yöneten Norges Bank Investment Management'ın yönetişim ve uyum sorumlusu Carine Smith Ihenacho, "Listeleme kurallarında önerilen reformların yatırımcı korumasını zayıflatacağından ve Birleşik Krallık'ın yüksek kurumsal yönetim standartlarına sahip bir piyasa olarak itibarına zarar verebileceğinden endişe duyuyoruz" dedi.

Mektubu imzalayanlar arasında NBIM ve ABD'nin büyük emeklilik fonları Calpers ve Calstrs; Hollanda'nın en büyük emeklilik fonu yöneticilerinden PGGM ve ülkenin en büyük emeklilik fonu AustralianSuper gibi dünyanın en güçlü kurumsal yatırımcılarından bazıları yer alıyor. Temsil ettikleri varlıkların dörtte üçünden fazlası Birleşik Krallık dışında yer almaktadır.

FCA'nın önerileri, hükümetin Londra'daki ilk halka arzların sayısındaki düşüşle ilgili endişelerine bir yanıt niteliğindedir.

Lord Jonathan Hill'in başkanlığını yaptığı 2021 Birleşik Krallık listeleme incelemesi, LSE'den kaçış ve Birleşik Krallık emeklilik fonlarının yerel hisse senedi piyasasındaki payında yirmi yıllık bir düşüşün ortasında daha fazla şirketin Birleşik Krallık'ta listelenmesini teşvik etme ihtiyacının altını çizdi.

FCA, piyasanın standart ve premium segmentlerinin tek bir listeleme kategorisi ile değiştirilerek erken aşamadaki şirketlerin listelenmesinin daha cazip hale getirilmesi çağrısında bulundu. Düzenleyici kurum ayrıca, şirketlerin üç yıllık denetlenmiş hesap sunma zorunluluğunun kaldırılması da dahil olmak üzere bir dizi deregülasyon önlemi önerdi.

Yatırımcıların en büyük endişelerinden biri, şirket kurucularına sıradan hissedarlardan daha fazla oy hakkı veren çift sınıflı hisse yapılarına daha müsamahakâr bir yaklaşım getirilmesinin planlanmasıdır.

İngiltere yatırımcıların ilgisini artırmak istiyor

 

İngiltere'de yatırımcıların stratejisi: Bekle-Gör

 

İngiltere'de yatırımlarda sert düşüş

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)