BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel ticarette reform beklentisi----

Küresel ticarette reform beklentisi

Küresel ticarette reform beklentisi
31 Ocak 2021 - 22:14 www.finansgundem.com

Uluslararası Ticaret Sisteminde Reform başlıklı bir oturumda değişen ticaret yöntemleri ve küresel ticaretteki daralma tartışıldı

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu'nun, son gününde ‘Uluslararası Ticaret Sisteminde Reform’ başlıklı bir oturum düzenledi. Oturumda, uluslararası ticaret sistemini gelecekteki olası sıkıntılara adapte etme yolları ve ticaret sistemini daha esnek hale getirmek için 2021 yılında endüstriler ve hükümetlerin nasıl birlikte çalışabileceği ele alındı.

Oturuma katılanlar, siyasi gerginlikler ve dünyanın Kovid-19 pandemisine tepkisi ışığında Dünya Ticaret Örgütü’nün beklentilerine göre 2020 yılında küresel ticaretin yüzde 9 oranında azaldığını belirtti.

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss, ABD Başkanı Joe Biden’in Dünya Ticaret Örgütü reformunu destekleyen bir bildiri yayınladığını ve bunun, sorunların bazılarını çözmek için çok taraflı bir eylem arzusunu yansıttığını dile getirdi.

Londra’nın küresel gümrük vergilerinin ikili ve çok taraflı düzenlemelerin yanı sıra öncekilerden daha düşük ve daha basit olduğunu belirten İngiliz Bakan, ülkesinin Dünya Ticaret Örgütü’ndeki anlaşmazlıkları çözme mekanizmasını düzenlemek ve güven inşa etmek de dahil bir ticaret reformunu görmek istediğini vurgulayarak, “İnsanlar her şeyin adil olmadığını görebiliyor” dedi.

The Economist dergisi editörü Vijay Vaitheeswaran’ın moderatörlüğünü yaptığı üretim oturumuna, HP Şirketi Başkanı ve CEO’su Enrique Lloris, Siemens Şirketi Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser, Swarovski Kuruluşu Başkanı ve İngiltere’deki Swarovski Yönetim Kurulu üyesi Naga Swarovski ve Volvo Group Başkanı ve CEO’su Martin Lundstedt de katıldı.

Vaitheeswaran, oturumu başlatırken yaptığı açıklamada, “3 boyutlu baskıdan uzaktan iletişim ve takibe kadar teknolojideki muazzam gelişmelerle teknolojiler, sistemlerimizi daha dayanıklı ve insan merkezli olacak şekilde yeniden tasarlamak için değişiklik yapmanın anahtarı olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Vaitheeswaran, “Soru, hangi teknolojik sihrin mevcut olduğu değil, bu icatların doğru türde üretkenliğe yol açmasını sağlayacak yeni gelişen iş modelleri ve inovasyon birleşiminin ne olduğudur” dedi.

Öte yandan Siemens Şirketi Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser, üretimin, küresel ticaretin üçte ikisini oluşturduğunu söylerken, bu sektörün dünya üzerinde büyük bir etki oluşturduğunu vurguladı.

Kaeser, fiziksel dünyanın taklit yoluyla sanal karşılığı ile kesiştiğini belirtirken, “Bu dijital ikiz, yapay zeka ve veri analitiği ile geliştirilecek” dedi. Bilginin doğrudan üretim sürecine dönebileceğini ifade eden Joe Kaeser, bu durumun da üretim süreçlerinde devrime katkı sağlamasının, üretimde üretkenliğin yüzde 40-50 oranında artmasına ve piyasaya yeni ürünlerin sunulmasına yol açmasının beklendiğini vurguladı.

Volvo Group Başkanı ve CEO’su Martin Lundstedt ise “İyi haber şu ki herkes, her şeye uyan tek boyutlu platformlar oluşturmuyor ve düşünme biçiminde bir değişiklik oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Lundstedt, “Yeni teknoloji daha fazla esneklik demektir, ancak üretimin çevresel ayak izine ve tüm geliştirme sürecine baktığımızda, bize sürekli olarak veri sağlayan ve algoritmaları geliştirmek için kullanılan 1,2 milyon makinemiz olduğunu söyleyebilirim. Bu, yalnızca kendi üretimimizden değil, aynı zamanda müşterilerimizin üretiminden de geliyor” değerlendirmesinde bulundu. Martin Lundstedt, “Önemli olan ders, insanların veri toplamayı sevmeleridir. Ancak bununla ilgili harekete geçmek için bir plana ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Naga Swarovski, insan ve dokunsal bileşenin önemli olduğu lüks eşya endüstrisine değindi. Moda sektörünün geçen yıl yüzde 30 düşüş kaydettiğini belirten Swarovski, ancak çevrimiçi perakende sektöründe yüzde 20’lik bir artış olduğunu vurguladı.

Pandemi turizmde ezber bozdu

 

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 450 bini aştı

 

Avukatları Trump'ı dava öncesi terk etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)