BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Küresel ticarette büyüme yavaşladı'----

'Küresel ticarette büyüme yavaşladı'

'Küresel ticarette büyüme yavaşladı'
13 Aralık 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) küresel ticarette büyümenin 2022'nin ikinci yarısında yavaşladığı bildirdi.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) bugün yayınladığı "Küresel Ticaret" raporu güncellemesinde, 2022 yılının tamamında küresel ticaret hacminin 32 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini belirtti.

2022'de mal ticaret hacminin yüzde 10 artarak 25 trilyon dolar, hizmet ticaret hacminin yüzde 15 artarak 7 trilyon dolar olacağını öngören UNCTAD, ticaret hacminde büyümenin yılın ikinci yarısından itibaren yavaşladığını, üçüncü çeyrekte mal ticaret hacminin düştüğünü, dördüncü çeyrekte hem mal, hem de hizmet ticaret hacimlerinin gerilemesini beklediğini de vurguladı.

UNCTAD, küresel ticarette büyümenin yavaşlamasına neden olarak jeopolitik sürtüşmeleri, ısrarcı şekilde yüksek enflasyonu ve düşük küresel talebi işaret etti. Bu gelişmelerin 2023 yılında da küresel ticareti negatif şekilde etkileyeceğini savunan UNCTAD, yüksek enerji fiyatları ve artan faiz oranları ile enflasyon hedeniyle 2023 için ekonomik büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiğini belirtti.

DTÖ: Gıdada ticaret kısıtlamaları artıyor

 

Rusya dış ticarette rublenin payını yükseltti

 

DTÖ: Küresel mal ticareti yavaşlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)