BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDTÖ: Gıdada ticaret kısıtlamaları artıyor----

DTÖ: Gıdada ticaret kısıtlamaları artıyor

DTÖ: Gıdada ticaret kısıtlamaları artıyor
06 Aralık 2022 - 21:15 www.finansgundem.com

Dünya Ticaret Örgütü tarafından yayımlanan bir raporda ülkelerin yem, gübre ve gıda gibi hayati öneme sahip birçok ürüne ticaret kısıtlamaları getirdiği ve bu durumun endişe verici olduğuna dikkat çekildi

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Salı günü yayımladığı bir raporda, ülkelerin özellikle gıda, yem ve gübre olmak üzere birçok ürüne artan bir hızla ticaret kısıtlamaları getirdiğini söyledi.

DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şubat sonunda savaşın başlamasından bu yana gıda, yem ve gübreler konusunda getirilen 78 ihracatı kısıtlayıcı önlemden 57'si, kabaca 56,6 milyar dolarlık ticareti kapsıyor. Bu rakamlar Ekim ortasından bu yana arttı ve bu endişe kaynağı olmalı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ekim ortasına kadar olan verilere atıfta bulunulan raporda, KOVID-19 kaynaklı ticaret kısıtlamalarının yaklaşık yüzde 80'inin yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

Hükümete "önlem al" çağrısı yapıldı: İngiltere'de 'gıda krizi'

 

DTÖ: Küresel mal ticareti yavaşlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)