BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalarda karar haftası----

Küresel piyasalarda karar haftası

Küresel piyasalarda karar haftası
17 Haziran 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar bu hafta FED'in parasal genişlemeye yönelik atabileceği adımları ve G8 toplantılarından gelecek açıklamaları takip edecek

Küresel piyasalarda son iki haftadır ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeye yönelik atabileceği adımlara yönelik tartışmalarla devam eden yön arayışı, bugün G8 zirvesinden gelecek açıklamalara ve yarın başlayacak Fed toplantısının ardından çarşamba günü açıklanacak faiz kararı sonrasında Başkan Bernanke'nin yapacağı açıklamalara odaklandı.
Geçen hafta genel olarak satıcılı bir seyir izlese de kısa vadeli destek seviyeleri üzerinde tutunan borsa endeksleri, son üç haftadır devam eden geniş bant içindeki dalgalı hareketini devam ettirdi. Geçen hafta veri takviminin zayıf olması nedeniyle hisse senedi piyasalarında iç dinamiklerin öne çıktığını belirten analistler, bu hafta G8 zirvesinden gelecek haber ve açıklamalar ile Fed'in faiz kararı sonrasında Başkan Ben Bernanke'nin açıklamaları başta olmak üzere piyasaların yönü üzerinde etkili olacak verilerin açıklanacağına dikkati çekiyor.
ABD'de cuma günü yüzde 0,70 oranında değer kaybeden Dow Jones endeksi, buna rağmen analistlerin önemli destek seviyesi olarak dikkati çektikleri 15.000 puanın üzerinde 15.070 puandan haftayı tamamladı. Bugün New York Fed imalat sanayi endeksi, yarın tüketici enflasyonu ve konut başlangıçları verilerinin çarşamba günü açıklanacak Fed Faiz kararına kadar piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, Bernanke'nin açıklamalarına kadar önemli bir trend değikliği beklemiyor.
Avrupa tarafında da gelişmiş borsalarda geçen hafta ABD'ye benzer bir seyir hakimdi. Almanya'da DAX endeksi haftalık bazda yüzde 1,53 oranında değer kaybederken haftanın son işlem  günü yüzde 0,40 oranıdna yükseliş kaydetti ve 8.050 destek seviyesinin üzerinde kapattı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi de haftalık bazda yüzde 1,62 oranında değer kaybıyla haftayı 6.308 puandan tamamladı. Bugün İngiltere'de geçekleştirilen G8 zirvesinden gelecek haber ve açıklamalar ile Avro bölgesi dış ticaret verileri, çarşamba günü de Almanya ZEW endeksi ve ÜFE verisinin takip edileceğini belirten analistler, ABD'de Fed Başkanı Bernanke'nin açıklamalarının küresel piyasalarla birlikte yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.
Yurt içinde geçen hafta özellikle haftanın son işlem gününde gerçekleştirdiği yüzde 4,61'lik tepki yükselişiyle BIST 100, iki haftalık sert düşüşün ardından tekrar 80.000'li puanlara yükseldi. Küresel piyasalarda gelişmekte olan ülke piyasalarından sermaye çıkışlarının devam ettiğini, bunun da yurt içinde "Gezi parkı odaklı gelişmeler"le birleşerek beklentilerden hızlı bir düşüşe neden olduğunu ifade eden analistler, aynı sürecin bu hafta başında da devam edebileceğini, ancak ana yönü Fed'in parasal genişlemeye yönelik vereceği sinyallerin belirleyeceğini belirtiyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, mart ayı işsizlik
10.00 Türkiye, nisan ayı kısa vadeli dış borç istatistkileri
11.00 Türkiye, mayıs ayı merkezi yönetim bütçe dengesi
11.00 İtalya, nisan ayı dış ticaret dengesi
12.001 Avro bölgesi, nisan ayı dış ticaret dengesi
15.30 ABD, haziran ayı New York Fed imalat sanayi endeksi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)