BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKüresel ısınma Antarktika'yı etkilemeye devam ediyor----

Küresel ısınma Antarktika'yı etkilemeye devam ediyor

Küresel ısınma Antarktika'yı etkilemeye devam ediyor
26 Mart 2022 - 14:38 www.finansgundem.com

Bilim insanları Cuma günü yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinden fazla etkilenmediği düşünülen bir bölge olan Doğu Antarktika'da New York City büyüklüğünde bir buz kütlesinin koptuğunu söyledi.

Doğu Antarktika'da New York City büyüklüğünde bir buz kütlesinin koptuğu belirtildi. Uydu görüntüleri tarafından yakalanan kopma, ilk kez daha soğuk bir bölgede buz kütlesinin çöküşünü gösterdi. 

"Hiç böyle bir şey görmemiştim"

Colorado Üniversitesi'nden buzul bilimcisi Ted Scambos, kısa süre önce kıtaya yapılan bir keşif gezisinden döndü. Scambos durumu korkutucu olarak ntelendirerek "Antarktika'da hiç böyle bir şey görmemiştim" dedi.

Wisconsin Üniversitesi meteorologu Matthew Lazzara ise "Böyle bir şeyin olduğunu gördüğünüzde iyiye işaret değil" yorumunda bulundu.

Ortalamadan yaklaşık 40 derece daha sıcak

Habertürk'te yer alan habere göre, 18 Mart’ta Antartika’nın doğu kesimlerinde o bölge için normal sayılabilecek sıcaklıklardan yaklaşık 40°C daha yüksek sıcaklıklar yaşandığı tahmin ediliyor. Vostok isimli bölgede Rusya, Fransa ve İtalya tarafından işletilen meteoroloji istasyonlarında Mart ortalamasından yaklaşık 42°C daha yüksek sıcaklıklar kaydedildi. Normalde -53°C olması beklenen noktalar -11°C’ye yükseldi. Ayrıca meteorolojik modellemeler ve uydu destekli tahminlere göre Antartika’da yer yer normalin 60°C üzerinde sıcaklıklar da yaşanmış olabilir.

Küresel ısınma yok ediyor: 5 milyon kişi tehlikede!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)