BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel hisse senetlerindeki yükseliş altını düşürüyor----

Küresel hisse senetlerindeki yükseliş altını düşürüyor

Küresel hisse senetlerindeki yükseliş altını düşürüyor
05 Haziran 2020 - 13:42 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki rallinin güveni limana talebi düşürmesi ile haftayı kayıpla geçirmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, hisse senetlerinde son dönemde görülen rallinin talebi düşürmesi ve yatırımcıları ekonominin son durumuna ilişkin fikir edinebilmek için dikkatlerini bugün açıklanacak olan ABD istihdam verilerine çevirmeleri ile birlikte, Eylül ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Küresel hisse senetleri, korona virüs pandemisi dolayısıyla meydana gelen kayıpların ardından hızlı bir ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserlikle Mart başından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor. ABD'den gelen son veriler, haftalık işsizlik maaşı başvurularının yavaşladığını gösterirken, Cuma günü TSİ 15:30'da açıklanacak olan Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisi, istihdam kayıplarının daraldığını ve işsizlik oranının arttığını gösterebilir.

Altının güvenli liman olarak cazibesi, daha fazla ekonominin yeniden açılması ve virüs eğrisinin yatay hale gelmesi ile birlikte azaldı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, altın destekli Borsa fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Perşembe günü Nisan ayından bu yana ilk kez düştü.

Ancak küresel toparlanmaya ilişkin riskler ve daha fazla teşviğe ilişkin beklentiler halen altın fiyatlarını destekleyebilir. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Perşembe günü varlık alım programında beklenden daha fazla artışa gitti ve bu durum altına küçük çaplı bir darbe vurdu. Öte yandan, yatırımcılar ABD ekonomik teşviklerinin bir sonraki turu için planları bekliyor. ABD ve Çin arasında ticaret konusundaki gerginlik, korona virüs pandemisi ve Hong Kong'a ilişkin gelişmeler de ön planda kalmaya devam ediyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. hazırladığı notta, "Altın, son haftalarda piyasalarda risk almaya yönelik hareketlerin artması ile birlikte kazançlarını sürdürmekte güçlük çekiyor," dedi ve "Ancak orta vadede yükseliş beklentimiz sürüyor. Makro zemin, normalleşmiş bir büyümeye yönelik piyasa güvenine karşın, zorlu kalmaya devam ediyor. Merkez bankalarının bilançolarındaki genişleme yavaşlama işaretleri vermezken, jeopolitik gerilimler artıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatları yüzde 0.3 düşerek Londra saati ile 06:59'da ons başına 1,709.60 dolara indi. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.2 düştü ve üst üste üçüncü haftalık düşüşüne yöneldi. Gümüş yatay seyretti ve haftayı düşüşle geçmeye yöneldi. Paladyum yüzde 0.6 yükselirken, platin yüzde 0.2 geriledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)