BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel enflasyonda kademeli düşüş bekleniyor----

Küresel enflasyonda kademeli düşüş bekleniyor

Küresel enflasyonda kademeli düşüş bekleniyor
05 Ocak 2023 - 10:24 www.finansgundem.com

İfo ve KOF anketi, ekonomistlerin önümüzdeki dönemde küresel enflasyonda kademeli düşüş beklediğine işaret etti

İfo Enstitüsü ve İsviçre Ekonomi Politikası Enstitüsü(KOF) "Ekonomi Uzmanları Anketi", ekonomistlerin önümüzdeki dönemde küresel enflasyonda kademeli düşüş beklediğine işaret etti.

İfo ve KOF tarafından üç ayda bir gerçekleştirilen ankete göre, dünya genelinde enflasyon oranı yeni yılda yüzde 7,1'e, ardından gelecek yıl yüzde 5,8'e, 2026'da ise sadece yüzde 4,5'e gerileyecek.

İfo Araştırmacısı Niklas Potrafke, "Yıl başındaki beklentiler cesaret verici; çünkü uzmanlar bir önceki çeyreğe kıyasla enflasyon oranlarının biraz daha düşük olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, enflasyon çok yüksek bir seviyede kalmaya devam ediyor” dedi.

Batı Avrupa (yüzde 5,4), Kuzey Amerika (yüzde 5,2) ve Güneydoğu Asya'da (yüzde 5,3) 2023 enflasyon beklentileri küresel ortalamanın oldukça altında. Potrafke, "ECB'nin Aralık ayındaki faiz artırımları da Avrupa'da enflasyon beklentilerindeki düşüşe katkıda bulundu" dedi. ECB, aralık ayında politika faizini 0,5 puan daha artırmıştı.

Buna karşılık, Güney Asya (yüzde 23), Güney Amerika (yüzde 25), Kuzey Afrika (yüzde 32) ve Doğu Afrika'da (yüzde 35'in biraz altında) enflasyon beklentileri yüksek olmaya devam etti.

Aralık anketine 133 ülkeden 1.537 ekonomist katıldı.

Enflasyonda düşüş ne kadar sürer?

 

ECB Başkanı'ndan enflasyon uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)