BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel ekonomi hız kazanacak----

Küresel ekonomi hız kazanacak

Küresel ekonomi hız kazanacak
05 Aralık 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Kemer sıkma çağının sonlanmasının, küresel ekonomiyi destekleyebileceği düşünülüyor

Hükümetlerin, ekonomik toparlanmayı kısıtlayan mali disiplini gevşetmeye başlamasıyla kemer sıkma çağının sonuna geliniyor olabilir.

Resesyon ve sorunları gidermek için devreye sokulan teşvikler ile şişirilen bütçelerde 3 yıl boyunca kesinti yapılmasının ardından ABD ve Euro Bölgesi yetkilileri, önceki çabaları ve ilerleyen ekonomik büyümenin, bütçe açıklarının azaltımasına yardımcı olmasından ötürü daha az kısıtlama gereksinimi duyuyor.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tahminlerine göre bu durum onların önümüzdeki yıl, 2011'den bu yana en az seviyede sıkılaştırma yapmasını sağlayacak. IMF, bütçe açıklarının, 3 yıl önceki seviyelerin yüzde 25'ine kadar gerilemesiyle G-7 ülkelerinin mali kesintilerinin, bu yılkinin yarısı büyüklüğünde olacağını öngörüyor.

Goldman Sachs Group Inc.'in New York ekonomistlerinden Jose Ursua, bütçe kesintilerinin ekonomi üzerindeki negatif etkilerine dikkat çekerek, mali kısıtlamaların gevşemesinin, küresel büyümenin toparlanmasının desteklenmesinde önemli rol oynamasının beklendiğini ifade etti.

Goldman Sachs ve Deutsche Bank AG'nin ekonomistleri, rahatlamanın, endüstriyel ekonomilerin büyüme oranlarını neredeyse ikiye katlamalarına yardımcı olacağını söyleyerek, önümüzdeki yıl için yüzde 2.2 ile 2010'dan bu yana en hızlı büyüme oranlarını öngördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)