BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel borçlanmaya Buffett da katıldı----

Küresel borçlanmaya Buffett da katıldı

Küresel borçlanmaya Buffett da katıldı
09 Nisan 2020 - 11:08 www.finansgundem.com

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, 195,5 milyon yen (1,8 milyar dolar) tahvil satarak yedi aydaki en büyük yen borçlanma satışını gerçekleştirdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü borsa yatırımcısı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, dünya genelinde artan borç ihracına katıldı.

Şirket geçtiğimiz gün yen cinsinden tahvilleri fiyatlandırdı. Japon para biriminde yabancı bir ihraççının son yedi ayda yaptığı en büyük tahvil satışı olurken rakamın 195,5 milyon yen (1,8 milyar dolar) olması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde piyasaları anlamak için 89 yıllık tecrübesi olduğunu söyleyen Buffett, mevcut durumun 1987 ya da 2008 kadar kötü olmadığını söyledi. Buffett, kriz öncesi borsa fiyatlarının aşırı şiştiğini belirtmiş ve 128 milyar dolar nakitte kalmıştı.

Birçok ülkede ekonomik faaliyetler virüsü kontrol altına almak için durdururken küresel çapta şirketler için borçlanma maliyetleri ve kredi riskleri arttı.

Küresel ticari aktivitenin önemli derecede yavaşlamasıyla birlikte yabancı ülkede yaşayan yerlilerin daha az nakit akışı sağlayacağı tahmin edilirken, bu durum bu ülkelerin dolar bazlı likidite sıkıntısı yaşayabileceklerini ortaya koyuyor.

Buna göre, bu gruptaki 89 ülke yıl sonunda devlet tahvilleri ve kredi ödemeleri için 180 milyar dolara ihtiyaç duyarken, bu ülkelerin devlet ve devlet garantisi altındaki borç kompozisyonunun yüzde 65'i dolardan oluşuyor.

Tahvil borçları zirveye ulaşmışken temerrüt riski de yükseliyor!

Fed'in ardından IMF likidite yaratacak

Salgın sonrası için rahatlatan açıklama: Yeni fırsatlar çıkacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)