BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel birleşme ve satın almalarda toparlanma----

Küresel birleşme ve satın almalarda toparlanma

Küresel birleşme ve satın almalarda toparlanma
28 Mart 2024 - 09:47 www.finansgundem.com

Küresel çapta toplam birleşme ve satın alma hacmi %30 artarak yaklaşık 755,1 milyar dolara ulaştı

Küresel birleşme ve satın almalar (M&A), kötü geçen 2023'ün ardından mega anlaşmaların geri dönmesi sayesinde ilk çeyrekte toparlandı.

Dealogic'in en son verilerine göre, küresel çapta toplam birleşme ve satın alma hacmi %30 artarak yaklaşık 755,1 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde beş olan 10 milyar doların üzerindeki işlem sayısı 14'e yükseldi.

Yatırım bankacıları, yönetim kurulunun anlaşma yapma konusundaki güveninin, güçlü kazançlar, bu yılki potansiyel faiz indirimleri ve coşkulu bir piyasa sayesinde arttığını söyledi.

Yatırım bankası Centerview Partners'ın kurucu ortağı Blair Effron, "Daha büyük anlaşmaların gerçekleştiğini gördüğünüzde, bu piyasanın geri dönen sağlığının çok daha doğrudan bir işaretidir, çünkü yönetim kurulları ve CEO'lar, büyük anlaşmaların doğası gereği, onlara yaklaşırken daha muhafazakar olacaklardır. Bugün gördüğümüz hareketliliğin doğru yönde ilerlediğini düşünüyoruz" dedi.

ABD birleşme ve satın alma hacmi %59 artarak 431,8 milyar dolara ulaştı. Avrupa'daki anlaşmalar %64 artarken, Asya Pasifik'teki hacim %40 düştü. Anlaşma yapanlar, Astera Labs ve Reddit'in başarılı çıkışlarının ardından pazarda potansiyel bir toparlanmanın boru hattına bir destek sağlayabileceğini söyledi.

Citigroup yatırım bankacılığı başkanı Tyler Dickson, "Halka arz piyasasında iki veri noktasına sahip olmamız... konuştuğumuz CEO'lara, yönetim kurullarına ve finansal sponsorlara, hedeflerine ulaşmak için bir yerine birden fazla yol olabileceği hissini veriyor" dedi.

TikTok'u satın almak için bir yatırımcı grubu kuracak!

 

Japonlar ABD'li şirketi 5.9 milyar dolara satın alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)