BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurdaki atak swap ile ilgili değil----

Kurdaki atak swap ile ilgili değil

Kurdaki atak swap ile ilgili değil
07 Mayıs 2020 - 12:35 www.finansgundem.com

Kur manipülasyonu yapanlar engellenecek. Londra merkezli manipülasyonlar sonrası TL'de oluşan oynaklıkla bugün dolar tarihi rekorunu yinelemişti

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar" dedi.

Londra merkezli bazı finansal kuruluşların kur manipülasyonuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan bir bankacılık sektörü yetkilisi, bu seferki atağın swap ile ilgili olmadığını söyledi.

Birkaç gündür yabancıların Türk bankalarından döviz aldıklarını ancak alınan döviz karşılığında ödenmesi gereken Türk lirasını ödemediklerini kaydeden yetkili, "Anlaşılan o ki ellerinde para olmadan döviz talebi oluşturup döviz manipülasyonu yapıyorlar. Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kuruluşlar, geçen yılın mart ayında da dolar işlemlerinde temerrüde düşmüştü.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde ellerinde TL olmadan yüklü miktarda dolar alan bu kuruluşlar, Türk lirası bulamadıkları için Türk bankalarına ödeme yapamamıştı. Temerrüde düşen bankalar Londra piyasasında yüzde 1000'i aşan faizlerle Türk lirası bulmaya çalışmışlardı.

İlk işlemlerde 7,20 liranın üzerinde seyreden dolar sabahın ilk saatlerinde 7,25 liraya, öğlen de 7,26 üzerini görerek yeni tarihi zirvesine ulaşmıştı. Dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 13 Ağustos 2018'de 7,24 ile görülmüştü. 

Doların yükselişi sürüyor, tarihi zirvede

Londra merkezli finansal kuruluşların Türk lirasına saldırıları sürüyor

TL bulamayınca temerrüde düştüler

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM07 Mayıs 2020 15:01

    BUNLARI MANIPÜLASYON NEDENİYLE MAHKEMELERE VERİN DAVALAR AÇIN ..SAHTEKAR NAMUSSUZLAR VAY.BUNLAR ZATEN FAİZLERİDE ARALARINDA TOPLANIP BELİRLİYORLARDIR

  • bb07 Mayıs 2020 14:56

    Londra merkezli finansçılardan kaynaklansaydı sanırım öyle 20-30 kuruşlar konuşulmazdı...

  • Gencer saygılı07 Mayıs 2020 21:43

    Sanarsan san, sanmanı yasaklayan yok. Belli ki Fazla saman tüketiyorsun.