BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar sabah iki zirveyle tarih yazdı, öğleden sonra düştü!----

Dolar sabah iki zirveyle tarih yazdı, öğleden sonra düştü!

Dolar sabah iki zirveyle tarih yazdı, öğleden sonra düştü!
07 Mayıs 2020 - 08:08 www.finansgundem.com

Son günlerde oldukça hareketli bir seyir izleyen dolar güne 7,20 TL seviyesinin üzerinden başladı. İlk saatlerde 7.25 lirayla yeni zirvesine ulaştı. Öglen ise 7.26'yı gördü. Ancak BDDK'nın BDDK’nın Swap yasağı kararı sonrası sert inişe geçti.

Küresel piyasalar, Çin'den gelen sürpriz ihracat artışı haberiyle güne iyimser bir başlangıç yaptı. Haber sonrası Asya borsalarındaki kayıplar geri alınırken; ABD vadelileri artıya döndü. Yurt içi piyasalarda ise tüm gözler dolar/TL'de yaşanan yükselişte. Haftaya 7 liranın hemen üzerinde başladıktan sonra Merkez Bankası'nın swap düzenlemesinin ardından yukarı yönlü hareketini güçlendiren dolar/TL kuru, gece  yarısı 7,20 liraya kadar tırmandı. Sabah ilk işlemler 7,21 seviyesinin üzerinde gerçekleştirilirken ardından 7.25 liraya çıkarak yeni tarihi zirvesine ulaştı. Saat 13.03'te ise 7.26'yı gördü. Dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 13 Ağustos 2018'de 7,24 ile görülmüştü. Ancak kurdaki tarihi zirveler, BDDK’nın Swap yasağı kararı sonrası yerini sert düşüşe bıraktı. Kur önce 7,15'e ardından 7.10 seviyelerine indi. 

Dolar BDDK kararı ile hızlı düştü

Saat 09:20 itibarıyla dolar/TL'de 7,2105'ten; euro/TL'de 7,7080'den işlemler geçiyor. Yurtiçi piyasalarda bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken dolar/TL kurundaki hareketler izlenecek.

S&P, Türkiye'nin notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını B+ ve BB- olarak teyit etti ve görünümü 'durağan' olarak belirtti. S&P, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 daralmasını ve 2021'de yüzde 4,2 büyümesini bekliyor.

Dün uluslararası yatırımcılarla düzenlenen telekonferansta sunum yapan Bakan Albayrak, G20 ile swap görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "Birden fazla anlaşma olabilir" dedi. Albayrak, “En kötü senaryoda ekonomik aktivite ikinci yarıda normale dönecek” ifadelerine yer verdi.

S&P Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Petrol fiyatları ABD'den gelen stok verisiyle toparladı

Dün 30 doların üzerinde güne başlayan brent petrol, arz bolluğu nedeniyle 28 dolara kadar çekilmişti. ABD Enerji Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilerin petrol stoklarında piyasaların endişe ettiği kadar bir artış olmadığını ortaya koyması ve Çin'in ihracatının Nisan ayında arttığının açıklanması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarına destek veriyor.  Brent petrolü bu sabah saatlerinde yeniden yükselişe geçerek 29,90 dolar seviyelerinde.  Haziran vadeli Batı Teksas petrolü ise 24,20 dolar/varilden işlem görüyor. 

Petrol fiyatlarında yön yukarı döndü

ABD vadelileri artıya döndü; Asya kayıplarını geri aldı

Asya borsaları Çin'de ihracatın şaşırtıcı bir şekilde yükseliş kaydetmesinin ardından kayıplarını geri alırken, Çin borsaları kayıplarının bir kısmını geri aldı. Japonya borsaları ise uzun tatilden yatay bir şekilde döndü. 

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdam rakamlarının ekonomiye ilişkin ortaya koyduğu karamsar tablonun etkisi ile Wall Street'te yaşanan aşağı hareket bugün ABD vadeli endekslerine yansımadı. Çin'in ihracatının Nisan'da beklenmedik şekilde artış göstermesi ABD vadeli endekslerine yükseliş getirdi. ABD vadelilerinde bu sabah saatlerinde  yüzde 1'e yaklaşan artılar göze çarpıyor.

ABD vadeli endeksleri yükselişte

ABD'de Çin'e yönelik virüs eleştirileri sürüyor

ABD, virüs salgınına erken müdahale konusunda eleştirdiği Beijing'e karşı cezai eylemleri değerlendirirken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün Çin'e yönelik sert eleştirisini tekrarladı.

ABD Başkan Donald Trump dün yaptığı açıklamada, Çin'in, koronavirüs küresel olarak yayılmadan önce Ocak ayında imzaladığı Birinci Aşama ticaret anlaşması kapsamında yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini yakından izlediğini söyledi.

Günün Ajandası

- TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).
- ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), haftalık işsizlik başvuruları, tarım dışı verimlilik (15.30), haftalık doğal gaz stokları (17.30), tüketici kredileri (22.00) verileri izlenecek.
- İngiltere Merkez Bankası(BoE), faiz kararını açıklayacak (14.00). 



ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)