BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKur savaşları başlıyor----

Kur savaşları başlıyor

Kur savaşları başlıyor
10 Eylül 2014 - 08:23 www.finansgundem.com

Ekonomistler, kur savaşlarına geri dönme olasılığına dikkat çekti

Avrupa Merkez Bankası'nın son açıkladığı önlemler sonrası ekonomistler, kur savaşlarına geri dönme olasılığına dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz hafta ECB Başkanı Draghi'nin açıkladığı varlık alımlarıyla Euro Bölgesi'nin cansız ekonomisine 1 trilyon euro katkı sağlayacağı öngörülüyor.

CNBC'nin haberine göre, sistemde daha fazla likidite ve Draghi'nin adımları sonrası euroda beklenen daha fazla değer kaybı, asıl sorunun kaynağı olarak görülüyor.

Pantheon Macroeconomics Euro Bölgesi Ekonomisti Claus Vistesen ECB kararı sonrası paylaştığı bilgi notunda, merkez bankalarının sermaye akışları ve kur hareketlerinin etkisi üzerine kafa patlatırken, kur savaşlarının yeniden başlayacağını savundu.

Lombard Street Research Makro Ekonomik Araştırmalar Birim Müdürü Diana Choyleva, ECB'nin varlık alımlarının, Euro Bölgesi bankalarının yüksek getiri elde etmek için gelişmekte olan ülkelere daha fazla borç vermesi gibi istenmeyen bir sonuç yaratabileceğini belirtti.

Choyleva, ''Japonya'nın yüzde 2 seviyesindeki enflasyon hedefini gerçekleştirmek için parasal genişleme çabalarını iki katına çıkarması muhtemel. Hem Japonya hem de Euro Bölgesi aşırı parasal genişlemeye giderse, Asya'daki gelişmekte olan piyasalar para birimlerinin değer kazanması sonucuyla karşı karşıya kalabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Çin'in de savaşa katılacağına dikkat çeken Choyleva, yuanı devalüe etmeden Çin'in büyümesini tetikleyemeyeceğini savundu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)