BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuğu Gölü Balesi'nden 'havyar' belgeseline!----

Kuğu Gölü Balesi'nden 'havyar' belgeseline!

Kuğu Gölü Balesi'nden 'havyar' belgeseline!
25 Haziran 2023 - 16:21 www.finansgundem.com

1991'deki darbe girişimi sırasında Kuğu Gölü Balesi'ni yayınlayan Rus televizyonları Wagner krizi sırasında, bazı kanallar Berlusconi'nin hayatıyla ilgili bir belgesel gösterirken, başka bir kanal ise havyar üretimiyle ilgili bir belgesel yayımladı.


Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in 24 saatlik isyanı, 1991'deki darbe girişiminden bu yana Kremlin'in karşı karşıya kaldığı en ciddi iç tehdit olarak kayıtlara geçti.

1991'deki darbe girişimi sırasında Sovyet televizyonunun Kuğu Gölü Balesi'ni yayımlaması tüm dünyada yıllarca konuşulmuş ve dans eden kuğular bir dönem tüm dünyadaki siyasi kargaşaların sembolü haline gelmişti.

Prigojin'in darbe girişimi gerçekleşirken Rus televizyonlarını izleyenler ise yaşananlarla ilgili kısa bir bilgilendirmenin ardından uzun belgesellerle karşı karşıya kaldı.

Vladimir Putin'in silahlı kalkışmayı ihanet olarak tanımladığı ulusa sesleniş konuşmasının ardından bazı televizyonlar geçen günlerde hayatını kaybeden Silvio Berlusconi'nin hayatıyla ilgili uzun bir belgesel yayımlamaya başladı.

Bir başka kanal ise yasadışı havyar üretimine ilişkin bir belgesel yayımlamaya başladı.

BBC'nin Rusya muhabiri Fransic Scarr, "Tüm söyleyebileceğim resmi açıklamalara yakın şekilde bağlı kaldıklarıydı. Rostov'da insanların panikle petrol aldıkları gibi detayları anlatan bir muhabirleri vardı ama o da genel durumun sakin olduğu sonucuna vardı. Tamamen görmezden gelmediler ama açık şekilde önemsiz gibi göstermeye çalıştılar" diye konuştu.

Rus televizyonlarının en ünlü isimlerinden biri olan Andreyeva'nın gece saatlerinde stüdyoya gelmesine dikkat çeken Scarr, "Sunucu Yekaterina Andreyeva yeni bir şey söylemedi. Ancak onun Moskova saatiyle neredeyse gece 2.00'de yeniden işe çağrılması, olayları aslında ne kadar ciddiye aldıklarını gösteriyordu" ifadelerini kullandı.

CBS News'in eski Moskova büro şefi Beth Knobel ise, "Rus devlet televizyonunun 24 saat haber yayımlayan kanalı gerçekten de haberler yerine yasadışı havyar üretimiyle ilgili bir belgesel yayımladı. Kuğu Gölü'nün yeni bir versiyonu" dedi. (Independent Türkçe)

Kadirov: Prigojin anavatan sevgisinin içine tükürdü

 

Wagner birlikleri Lipetsk Bölgesi'nden ayrıldı!

 

Wagner isyanı bitti! Lukaşenko: Prigojin gerilimi azaltma önerisini kabul etti

 

Rus ordusuna savaş açan Wagner Grubu kimdir?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)