BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKron çakıldı! Varlık fonu satışa başladı----

Kron çakıldı! Varlık fonu satışa başladı

Kron çakıldı! Varlık fonu satışa başladı
31 Mart 2020 - 12:53 www.finansgundem.com

Krondaki düşüşün önüne geçmek isteyen Norveç varlık fonu satışa başladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

950 milyar dolarlık hacmiyle dünyanın en büyük ulusal varlık fonuna sahip olan Norveç, krondaki düşüşlerin önüne geçmek için varlık satışına başladı.

Korona virüs pandemisinin tetiklediği kriz, Norveç için 2008 finansal krizden çok farklı gözüküyor. 2008’de Norveç varlık fonu düşüşleri ucuza hisse almak için kullandı. Günümüzde ise muhtemelen fonun tahvil portföyünün büyük bir kısmı eriyecek.

Norveç çakılan petrol fiyatları ile birlikte çifte kriz yaşarken son 50 yılın en büyük ekonomik şokuyla karşı karşıya. Petrol gelirlerinin düşmesi hükümetin virüse karşı müdahalesini zayıflatırken hükümet son çare olarak varlık fonundan satış yapma yoluna gitti.

Bloomberg News’in hesaplamalarına göre Norveç’in, petrol fiyatları günümüz seviyesinde kaldığı düşünülürse bu yıl fondan 20 milyar doların üzerinde varlık satışı yapması gerekiyor.

Çin’den gelen virüsün Avrupa’ya yayılmaya devam etmesi Norveç’in durumunu daha da kötüleştirdi. Hükümet geçen hafta varlık fonundaki satışların 14 milyar dolar seviyesinde olacağını düşünüyordu.

Varlık Fonu, 73 ülke ve 9 bin 200 firmaya yatırımı var. Fonun Türkiye'de 53 şirkette dağılan 803 milyon dolarlık hisse senedi ve devlet tahvillerinde 497.9 milyon dolarlık yatırımı olduğu biliniyor.

Norveç'in 1 trilyonluk fonu ağır hasar aldı

Norveç Merkez Bankası süpriz kararla faiz indirdi

Norveç Varlık Fonu, Türkiye'ye 803 milyon dolar yatırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)