BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKrizdeki Lübnan’da yoksul ailelere destek ödemesi----

Krizdeki Lübnan’da yoksul ailelere destek ödemesi

Krizdeki Lübnan’da yoksul ailelere destek ödemesi
01 Temmuz 2021 - 17:11 www.finansgundem.com

Ağır bir ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya olan Lübnan'da parlamento, 500 bin yoksula toplamda 556 milyon dolar ödeme yapılmasına dair planı onayladı.

Lübnan parlamentosu, yoksul ailelere ön ödemeli kart dağıtılmasını öngören bir yasayı kabul etti.

Halihazırda ekonomik ve politik sorunlarla boğuşan Lübnan’da parlamento, yoksul ailelere maddi destek sağlama amacıyla nakit desteği yapılmasını onayladı.

500 BİN AİLEYE ÖDEME

Lübnan’da dün parlamento, yaklaşık 500 bin yoksul aileye bir yıl boyunca ayda yaklaşık 93 dolar verecek bir ön ödemeli kart sistemine onay verdi.

Toplamda 556 milyon dolarlık bir ödeme yapılması planlansa da bu finansmanın tamamının nasıl karşılanacağı hâlâ belirsiz.

Bloomberg’in haberine göre, 180 bin ailenin ihtiyaçlarının finanse edileceği 246 milyon dolarlık bir Dünya Bankası programına imza atan Lübnan’da halihazırda 70 bin aile de Avrupa Birliği destekli bir programdan faydalanmaya devam ediyor.

Lübnan Gazetesi Daily Star ise yasanın nedeninin ‘sosyal patlama korkusu’ olduğunu iddia etti.

HÜKÜMET KRİZİ SÜRÜYOR

Son yılların en büyük mali kriziyle karşı karşıya olan Lübnan’da politikacıların yeni bir hükümet kuramaması nedeniyle IMF ile yeniden görüşmelerin başlaması için gereken reformlar hayata geçirilebilmiş değil.

Geçtiğimiz yıl, Lübnan, ülke tarihinde ilk kez temerrüt ilan etmiş ve 30 milyar dolarlık dış borcunu askıya almıştı. Lübnan lirasının çöküşü, ülkedeki yüksek işsizlik ve yüksek enflasyonla boğuşan ülkede nüfusun yarısından fazlasının yoksullukla mücadele ettiği tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Lübnan nüfusunun yüzde 55’inin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirtmişti.

BANKAYI BASTILAR

Pazartesi akşamı Lübnan’da faaliyet gösteren Swiss Bank’ın Beyrut’taki genel merkez binasını basan 100 kişilik bir grup, kapalı hesaplara girmeye ve buralardan Türkiye’deki hesaplara para aktarmaya çalıştı. Çıkan olaylarda üç banka çalışanı yaralandı.

Lübnan'da halk banka şubelerini bastı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)