BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKritik toplantı öncesi Babacan'dan açıklama----

Kritik toplantı öncesi Babacan'dan açıklama

Kritik toplantı öncesi Babacan'dan açıklama
11 Mart 2015 - 16:22 www.finansgundem.com

Ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldığı toplantıda Merkez Bankası, BDDK, SPK'nın önemine değindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizlerle ilgili olarak Merkez Bankası’na ilişkin sert eleştirileri sonrasında gözler Cumhurbaşkanlığı Saray'ında yapılacak toplantıya çevrilirken, ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara’da müteahhitler ile bir araya geldi. Babacan, toplantıda Merkez Bankası, BDDK, SPK gibi kurumlara duyulan güvenin önemine dikkat çekti.
 
HAVA BUGÜN FIRTINALI YAĞMURLU, YARIN GÜNEŞLİ OLABİLİR AMA BİZ…


Hürriyet 2in haberine göre, Babacan, dünyada Amerikan merkez bankası ile Avrupa Merkez Bankası kaynaklı bir çalkantı olduğunu, bunların aldıkları kararların net etkileri konusunda ise kimsenin bir fikri olmadığını belirtti. Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dalgalanma bu iki merkez bankasının yarattığı belirsizlikten kaynaklanıyor. Bir bakıyorsunuz Euro’nun değer kaybı yüzde 5 oluyor. Hava şartları nasıl belli olmuyorsa bugün fırtınalı, yağmurlu yarın güneşli olabiliyorsa; biz de her türlü gelişmeye hazırlıklı olmak zorundayız ve hazırlıklıyız.
 
MERKEZ BANKASINA OLAN GÜVENİ KORUMALIYIZ

Önümüzdeki döneme de böyle bakıyoruz. Böyle bir ortamda en önemli kurumlar Merkez Bankası, BDDK, SPK. 2011 yılından beri Finansal İstikrar Komitesini topladık. Belki 20'nin üzerinde toplantı yaptık. Bu toplantıları sessiz sedasız yapıyoruz. Siz bu toplantıların sonucunu bir gün Merkez Bankası, bir gün BDDK, SPK kararları olarak görüyorsunuz. Önemli olan doğru zamanda doğru olanı yapabilmek. Bu kurumlara olan güveni korumamız gerekiyor.

iş dönüp dolaşıp güvene dayanıyor. Güven olmazsa büyüme de istihdam da olmaz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)