BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik görüşme sonrası ilk açıklamalar!----

Kritik görüşme sonrası ilk açıklamalar!

Kritik görüşme sonrası ilk açıklamalar!
04 Ocak 2016 - 16:11 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu'na yeni anayasa için destek veren MHP lideri Devlet Bahçeli, başkanlık sisteminin görüşülmesine bile karşı çıktı

Yeni anayasa konusunda bugün ikinci görüşme yapıldı. Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek görüşlerini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle bir araya geldi.  

Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki makam odasında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.  Görüşmede Başbakan Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı eşlik etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Oktay Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"ZİNHAR KABUL ETMEYİZ"

"Asıl konu anayasa konusuydu. Anayasada değişiklik süreci başlatılmalı. 61. maddeden görüşmelere devam edilmeli. Sivil bir anayanın olması gerekiyor. İçtüzük konusu da gündeme geldi. Onun da kaldığı yerden devam etmesi temennisinde bulunuldu. Parlamenter sistem güçlendirilmeli, yola öyle devam edilmeli. Sayın Başbakan, başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini söyledi. Biz her konuyu tartışmaya hazırız. Ancak başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi söyledik."

 
MHP'nin ardından AK Parti adına açıklama yapan Ömer Çelik ise "İçtüzük değişikliği çalışması yapılması konusunda mutabakata varıldı" dedi. Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Belli bir süre dahilinde Uzlaşma Komisyonun yeniden faaliyete geçilmesi uzlaşma noktalarından bir tanesi. Yeni anayasa çalışmaları konusunda bir uzlaşı var. Başkanlık sistemi önerisi dile getirildi Sayın Bahçeli güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduklarını söyledi. Bizim için yeni anayasa çalışmalarında önemli olan şey ileri demokrasinin nasıl teminat alına alınacağıdır. Biz bunlar üzerinden tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim bu tartışmadan muradımız yargı bağımsızlığı, temel hak ve hürriyetlerin garanti altına alındığı bir modelin ortaya çıkmasıdır. Parlamenter sistemi savunanların nasıl bir sistemi savunduklarını görmek istiyoruz.Parlementer sistem geleneğimiz vardır gibi bir tartışma yürütülüyor bu demokratik değerleri hangi sistemle garantş altına alırız bunun üzerinden tartışma yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Sayın Bahçeli'ye terörle mücadelede verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
AB uyum yasaları konusunda desteklerini istedik bu konuyu düşüneceklerini söyledik.

İÇ TÜZÜK

İç tüzük konusu da konuşuldu. Bu konudaki çalışmaların da kaldığı yerden başlaması ve hızla sonlandırılması konusunda mutabakata varıldı. Dış politika konusunda da geniş bir değerlendirme oldu.

HDP VURGUSU

Biz HDP'yi sürece kattık. HDP kendisini süreçten çıkardı. Bizim açımızdan Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'teki bütün partiler olmalıdır. Ak Parti'nin HDP'yi muhatap alması için siyasi nezaket kurallarına uygun davranması ve siyasetin meşruiyet kanalları içinde hareket etmesi gerekir.

HİTLER ALMANYASI AÇIKLAMASI

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi hayatı demokratik mücadeleyle geçmiştir. Kendisinin Hitler dönemini olumlayan bir açıklama yapması zaten düşünülemez. Hitler dönemine olumlu referans verdi gibi bir çarpıtmanın doğru olmadığını ifade ediyorum
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)