BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para düzenlemesi yolda! Sıkı denetim geliyor----

Kripto para düzenlemesi yolda! Sıkı denetim geliyor

Kripto para düzenlemesi yolda! Sıkı denetim geliyor
10 Aralık 2023 - 11:26 www.finansgundem.com

Kripto piyasasına yasal zemin hazırlamak için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Düzenlemeyle denetlenebilirlik ve şeffaflığın sağlanması hedefleniyor. Düzenlemenin yeni yılda TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kripto varlıkların ihracına yönelik esasları belirleme yetkisine sahip olacak. Belli sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, yasal düzenlemeyi yeni yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye getirmesi bekleniyor.

TRT'de yer alan habere göre, öncelikle kripto varlıklar tanımlanacak, işlem vergisi alınacak, bu varlıklar üzerinden kara para aklanmasının önüne geçilecek, kripto paraya yasal çerçeve çizilecek. Kripto para piyasasına ilişkin yeni düzenleme için hazırlıklar hız kazandı.

Düzenlemeyle kripto piyasasında belli sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor. Yeni düzenlemeyle kripto varlıklarının üzerinden kara para aklanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

TEMİNAT İSTENECEK

Düzenlemeye göre sermaye piyasası kurulu, kripto varlıkların ihracına yönelik esasları belirleme yetkisine sahip olacak. Kripto para işlemi yapan borsalara sermaye şartı getirilecek ve kuruluş sürecinde teminat istenecek.

Varlık ihraç ve dağıtımını yapanlar ile yatırımcıların uyacakları ilkeler belirlenecek. Düzenlemede, varlık saklama hizmetinin hangi koşullarda kimler tarafından gerçekleştirileceği de yer alacak. Sektördeki mevcut şirketlere alt yapı çalışmaları için belirli bir süre verilecek.

YENİ YILDA MECLİS'TE

AK Parti kurmayları geçen dönem sektör temsilcileri ile toplantılar yaptı. Teklif, hem bakanlık hem de yatırım firmalarından elde edilen bilgilere göre şekillendirilecek. Yasal düzenlemenin yeni yılda TBMM'ye getirilmesi bekleniyor.

Kripto paralara yönelik düzenlemeler artıyor

 

Yatırımcılar için enflasyona karşı güçlü rakip: Kripto paralar

 

Kripto paralar bir tür suç aleti mi?

 

IMF Başkanı: Kripto paralar bir hiçtir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)