BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF Başkanı: Kripto paralar bir hiçtir ----

IMF Başkanı: Kripto paralar bir hiçtir

IMF Başkanı: Kripto paralar bir hiçtir
25 Şubat 2023 - 13:45 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, "Kripto varlıklar bir hiçtir, yasal para olarak kabul edilemezler" dedi.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Para otoriteleri son dönemde üst üste gelen iflaslar nedeniyle kripto paralar için çekincelerini açıklamaya devam ediyor.  Bugün yapılan G-20 toplantısının oturum arasında konuşan IMF Direktörü Kristalina Georgieva , kripto para birimlerinin düzenleyici bir çerçeveye ve denetime ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, düzenlemenin eksik veya gecikmiş olması durumunda yasaklanma olasılığının dışlanmadığını vurguladı.

IMF Başkanı’nın söylediği gibi, Finansal İstikrar Kurulu, Uluslararası Para Fonu ve Uluslararası Ödemeler Bankası, kripto para birimlerinin denetimi konusunda ortak bir pozisyon almayı öneriyor. Özel ihraçlar dünyasında, daha fazla düzenleme olması ve daha fazla denetim yapılması isteniyor. 

Georgieva , "Kripto varlıklar hiçbir şey değildir , yasal para olarak kabul edilemezler. Düzenlemelere başarısız olursa veya uygulama yavaşsa, finansal istikrar için risk oluşturabilecekleri için bu varlıkların yasaklanması olasılığı göz ardı edilemez” dedi.

G-20'ye liderlik eden Hindistan para otoriteleri ise yaptığı açıklamada , tartışmaların kripto varlıklar hakkında daha geniş bir diyalog başlatmaya yardımcı olduğunu söyledi. 

Hindistanlı yetkilerin yaptığı açıklamada , "Kripto varlıkların daha geniş ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirmenin yanı sıra, kripto varlıkların gerçekten de küresel finansal sistemlerdeki mevcut zorluklara en iyi çözüm olup olmadığına dair varoluşsal bir soru var" denildi.

IMF, kripto eylem planını ortaya koydu

 

ABD'de bankalara kripto uyarısı

 

FTX’in iflası dev kripto fonunu batırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)