BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Kripto Kraliçesi'nin 6 milyar dolarlık servetine el koyuldu----

'Kripto Kraliçesi'nin 6 milyar dolarlık servetine el koyuldu

'Kripto Kraliçesi'nin 6 milyar dolarlık servetine el koyuldu
21 Mart 2024 - 14:06 www.finansgundem.com

6,3 milyar dolarlık yasa dışı servetiyle bir ülke satın alma hayalleri kuran dolandırıcı 'Kripto Kraliçesi', şimdi kaçak ve milyarlarca dolarlık serveti artık devletin denetiminde.

Kripto dünyasının gözde ismi, milyarlarca dolarlık bir servet yaratarak kendi krallığını kurma peşindeydi.

Ancak bu yolculuk, kaçak bir hayat ve el konulan servetle sonuçlandı; Zhimin Qian’ın kraliçe olma rüyası, Scotland Yard’ın müdahalesiyle hükümetin kasasına aktarılan yasa dışı Bitcoin varlıklarıyla son buldu.

Kimlik hırsızlığı ve dev saadet zinciri dolandırıcılığı

46 yaşındaki Qian, Eylül 2017'de Karayip ülkesi Saint Kitts ve Nevis tarafından verilen, 26 yaşındaki Yadi Zhang kimliğine sahip bir pasaportla Londra'ya geldi. Yadi Zhang, 'Kripto Kraliçesi'nin daha önce kullandığı Rose, Emma gibi sahte isimlerden biriydi.

Qian, yetkililer sahibi olduğu Blue Sky olarak bilinen Tianjin Lantian Gerui Elektronik Teknoloji Şirketi'ni araştırmaya başlayınca, Çin'den kaçıp Birleşik Krallık'a gelmişti. Soruşturmada, 128 bin yatırımcıdan 7 milyar pound toplayan şirketin dev bir saadet zinciri dolandırıcılığı olduğunu ortaya çıkınca, 'Southwark Kraliyet Mahkemesi'nde Qian'ın tüm parayla birlikte ortadan kaybolduğu söylendi.

Qian'ın 'Liberland' hayali ve vizyonu

Evine yapılan bir baskın sırasında dedektifler, 2015 yılında kendisini egemen bir devlet ilan eden, Tuna nehrinin batı yakasında, Hırvatistan ile Sırbistan arasında üç mil karelik bir alanda yer alan Liberland'a yatırım yapma planlarını detaylandıran günlüklerini buldu.

Qian, kendisine diplomatik bir pasaport ve yargıdan muafiyet hakkı vereceğine inandığı Liberland'ın kraliçesi olmayı amaçlıyordu. Kendisine bir dizi kraliyet mücevheri satın almak için 5 milyon pound tutarında bir bütçe ayrıldı. Vizyonu arasında bir havaalanı ve dünyanın en büyük Budist tapınağını inşa etmek ve Dalai Lama'yı kendisini reenkarnasyonlu bir tanrıça olarak ilan etmeye ikna etmek vardı.

Kripto paralar ve organize suçlar: Dijital dönüşüm getirdikleri

Komiser Yardımcısı Graham McNulty şunları söyledi: "Suç dünyasında nakit para hâlâ hakim olsa da dijital platformlar geliştikçe, organize suçluların kirli paralarını aklamak için kripto para birimini kullandığını giderek daha fazla görüyoruz."

Dedektifler, Hampstead'deki evde bulunan bilgisayarlar ve şifreleri çözmeye devam ederken çok daha fazla dijital para birimi keşfettiler. Araştırmalarıyla St John's Wood'daki bir güvenlik kasası merkezine kadar ulaştılar ve burada yeni bilgiler elde ettiler.

Wen'in aynı tesise yaptığı ziyaretlerden sonra neredeyse 300 milyon pound değerinde Bitcoin içeren cüzdanların bulunduğu iki dizüstü bilgisayara ulaştılar.

42 yaşındaki Wen, Qian'ın hizmetçisi olarak işe alındığını ve patronunun bitcoin madenciliği yaparak ve uluslararası bir mücevher ve antika firmasını yöneterek meşru bir servet kazandığına inandığını söyledi. Wen duruşmada, "Nerede olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Yakındık, ama şimdi geriye dönüp baktığımda çok kötü kullanılmışım" dedi. (Sözcü)

Kripto para piyasasına sıkı denetim yolda

 

Bir zamanlar 'kripto kralı'ydı: FTX'in kurucusunun hapishanedeki son hali!

 

Ankara'da 100 milyon dolarlık kripto dolandırıcılığı iddiası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)