BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da 100 milyon dolarlık kripto dolandırıcılığı iddiası----

Ankara'da 100 milyon dolarlık kripto dolandırıcılığı iddiası

Ankara'da 100 milyon dolarlık kripto dolandırıcılığı iddiası
16 Şubat 2024 - 17:35 www.finansgundem.com

Ankara'da, 50 bin kişiden yaklaşık 100 milyon dolar kripto para toplayıp kaybolduğu öne sürülen 5 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara merkezli faaliyet yürüten bir kripto para şirketi, iddiaya göre, Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kâr payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto para topladı. Bir süre şirketten kâr payı alan üyeler, daha sonra ödemelerini alamayınca şirket yöneticileriyle irtibata geçti. Şirketin sahibi Gazi Can Ç. ile eşi Aslı Ç., şikayette bulunacaklarını belirten mağdurlara tehditte bulunarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklarını söyledi.

Ankara'da 100 milyon dolar kripto para dolandırıcılığına suç duyurusu

Şirket sahibi çift ile şirket yöneticisi G.A., H.Ç. ve N.A. bir süre sonra mağdurlarla iletişimlerini kesti. Adana'dan Ankara'ya gelen 20 kişilik grup, 5 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Tehdit', 'Güveni kötüye kullanma', 'Dolandırıcılık', 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Evrakta sahtecilik', 'Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' ile ilgili suçlamalar yer aldı. Mağdurlar, aile bireyleri olan şirket yetkililerinin, saadet zinciri mantığıyla kendilerini dolandırdığını belirtti.

Ankarada 100 milyon dolar kripto para dolandırıcılığına suç duyurusu

'DEVLETİMİZ GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPACAKTIR'

Ankara Adliyesi önünde grup adına açıklama yapan avukat İbrahim Paşa Yeşiltaş, "Sayın Başsavcılıkça gerekli araştırmanın yapılacağına ve şüpheliler hakkında gerekli tedbirlerin alınacağına inancımız tam. Şüpheliler 'kâr payı ortaklığı' adı altında mağdurlardan kripto para üzerinden para almıştır. Ancak mağdurlar herhangi bir kazanç sağlamadığı gibi paralarını bu şahıslara kaptırmıştır. Devletimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır ve dolandırıcılara gerekli cezayı verecektir" dedi.

İzmir'deki milyarlık vurgun: Sedat Ocakcı'nın ifadesi ortaya çıktı!

 

Milyonluk vurgunun yeni yolu: 200 liralık davul derisi...

 

28 milyonluk Forex vurgunu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)