BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık"Kredi sıkışıklığı bankaları vurabilir"----

"Kredi sıkışıklığı bankaları vurabilir"

Kredi sıkışıklığı bankaları vurabilir
16 Temmuz 2013 - 13:01 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) İspanya'daki kredi darlığının derinleşmesinin, bankaları kötü etkileyebileceğini söyledi

İspanya'nın ekonomik sorunlarının bankalarının kredilerini daha da azaltmasına neden olabileceğine dikkat çeken Uluslararası Para Fonu (IMF), ancak bankaların buna direnmesi ve nakit temettülerini artırma ya da yeni hisse çıkarma kanalıyla sermaye oranlarını desteklemesinin gerektiğini söyledi.
Avrupa'dan geçtiğimiz yıl aldığı kurtarma paketinin ardından İspanya'nın bankacılık reformlarını izleyen IMF, bankaların borç ödeyebilme yeteneklerinde ilerleme gördü; ancak rekor düzeydeki işsizlik gibi ekonomik sorunların sektörü, nakit sıkışıklığının derinleşmesi riskiyle karşı karşıya bıraktığını söyledi.
IMF'nin baskısı kâr rakamları zor durumda olan bankaları, sermayelerini artırmak için kredilerinde daha fazla kesinti yapmaya iterek büyümeyi olumsuz etkileyebilir ve hükümeti, sektörün yeniden yapılandırılması planlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalabilir.
IMF, "Finansal sektör dinamikleri, kredi daralmasının hızlanması, kredi standartlarının sıkışması ve şirketlere kredi oranlarının artmasıyla birlikte, resesyonist baskıların artmasına neden olabilir" dedi.
Fon, İspanyol bankaların özel sektöre verdiği kredilerin Mayıs'ta yüzde 7'ye gerilediğini ve bu daralmanın gelişmiş ekonomiler arasında en hızlısı olduğunu belirtti.
Emlak piyasasının 2008'de çökmesinin ardından zor durumda kalan İspanyol bankaları geçtiğimiz yıl bilanço tablolarını düzeltmek için kayıplara karşı milyarlarca euroluk provizyon ayırmak zorunda kaldı. Sektör 41 milyar euro ile Avrupa yardımlarıyla kurtarıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)