BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıKredi kartı dolandırıcılarına dikkat----

Kredi kartı dolandırıcılarına dikkat

Kredi kartı dolandırıcılarına dikkat
15 Temmuz 2013 - 14:48 www.finansgundem.com

Kredi kartıyla alışveriş yaparken bu uyarılara dikkat...

Ekonomist Adnan Öztekin, Ramazan Bayramı alışverişlerinde kredi kartı ve banka kartı (maaş kartı) kullanmayı tercih edecek vatandaşları uyararak, "Vatandaşlarımız yaptıkları alışverişlerini öderken, kullandıkları kartın karşı firma görevlisi tarafından güvenli bir şekilde pos cihazından geçirilmesine çok dikkat etmeli ayrıca kartlarının pos cihazı dışında bir cihazdan geçirilmemesine izin vermemelidir. dedi.
Verilere göre ülke genelinde kullanılan banka kartı (maaş kartı) sayısının 83 milyona, kredi kartı sayısının ise 55 milyona ulaştığını ifade eden Ekonomist Öztekin, "Her geçen gün kullanıcı sayısı artan bu kartlardan birine sahip olan vatandaşlarımız yapacakları alışverişlerinde bu kartlarını kullanmayı tercih edeceklerse eğer mağdur duruma düşmemek için bazı tedbirleri almaları menfaatleri gereğidir. dedi.
Ekonomist Öztekin, "Günlük hayatımızdaki alışverişlerin vazgeçilmez parçası haline gelen kredi kartları ve maaş kartlarının kullanımı bayram alışverişinin gelmesiyle önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Bayramlarının zehir olmasını istemeyen vatandaşlarımız yapacakları kartlı alışverişlerde çok dikkatli olmalıdırlar. Çünkü başta bayramlar olmak üzere, tatil zamanlarında alışverişlerin artmasını fırsat bilen bazı kötü niyetli kişilerin organize ettiği 'kopyalama' tarzı dolandırıcılık olayları sıkça yaşanmaktadır. Bu nedenle yapacağınız her alışverişte kullandığınız kartınızın, bankaların POS (Satış Noktası Terminali) makinesi haricindeki cihazlardan geçirilmesine izin vermeyin. Kartın ikinci bir cihaza takılması büyük risktir. Kartınızın ikinci bir cihaza takılması demek; bilgilerinizin kopyalanması, depolanması ve sonrasında başka amaçla kullanmasının önünü açmak demektir. O yüzden vatandaşlarımız kartlarının POS cihazı haricinde başka hiçbir cihazdan geçirilmesine izin vermemelidir. ifadelerini kullandı.
ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN
"Tüm vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışverişlerini kartlarıyla yapması en büyük arzumuzdur diyen Öztekin, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın gerek alışveriş esnasında gerekse sonrasında sıkıntı yaşamaması için alışverişlerini Banka kartı (maaş kartı) veya kredi kartı ile yapacaksa eğer kart kopyalama ve dolandırıcılığına karşı uyanık olmalıdırlar. Bu nedenle ne şartta olursa olsun kartlarının şifre ve güvenlik numarası başta olmak üzere kart bilgilerini hiç kimseyle veya kurumla paylaşmamalıdırlar. Kart şifrelerinin başkaları tarafından öğrenildiği düşünen vatandaşlarımız vakit kaybetmeden şifrelerini değiştirmelidirler.
Tüm bunlarla birlikte vatandaşlarımız yapacakları alışverişlerini tanıdık ve bildik yerlerden yapmaya özel göstermelidir. Yapılan alışverişlerde kartla yapılacak işlemler gözler takip edilmeli, eğer kasiyer veya satış görevlisi vatandaşa ait kartı POS makinesi haricinde bir başka cihazdan geçirmek isterse buna engel olunmalıdır. Alışverişlerden sonra pos makinesince verilen müşteri nüshaları saklanmalı ve aylık ekstrayla karşılaştırılmalıdır. Turistik yörelerde, benzinci, lokanta, giyim mağazaları, araba kiralama şirketleri, oteller ve kuyumcularda kartla alışveriş ve ödeme yapılırken de çok dikkatli olunmalıdır. Banka kartı (maaş kartı) veya kredi kartının kaybedilmesi veya çaldırılması durumunda vakit kaybedilmeden kartın ait olduğu banka aranmalı ve kullanım işlemi iptal ettirilmelidir. Tüm bunlarla birlikte ATM'de işlem yapmak için takılan kartların sıkışması durumunda kart sahibi kesinlikle ATM'den ayrılmamalı ve ATM'nin ait olduğu bankanın müşteri hizmetleri telefonla aranarak durumu bildirilmelidir. Böyle durumlarda size yardım etmek isteyen banka görevlisi de dahil olmak üzere hiçbir kimseye kart şifresi söylenilmemelidir. Ayrıca ATM'lerde şifre girilirken şifreyi girdiğimiz elimizin üzeri diğer elimizce kapatılmalıdır. Bu harekette şifrenizin gizlenmesine yardımcı olacaktır. (Takvim)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)