BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKredi borcu 143.2 milyar dolar----

Kredi borcu 143.2 milyar dolar

Kredi borcu 143.2 milyar dolar
17 Eylül 2013 - 10:03 www.finansgundem.com

Haziran sonu itibarıyla, özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 143.2 milyar dolar oldu

Haziran sonu itibarıyla, özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, 2012 yıl sonuna göre 4,1 milyar ABD doları artarak 143,2 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.
Borçluya göre dağılım incelendiğinde, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmalarının 1,7 milyar ABD doları, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının 3,6 milyar ABD doları arttığı gözlenmektedir. Bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 306 milyon ABD doları azaldığı, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 1,5 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleştiği gözlenmektedir. Söz konusu dönemde finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 3,2 milyar ABD doları azalırken, tahvil stokunun ise 990 milyon ABD doları artışla 2,4 milyar ABD dolarına ulaştığı gözlenmiştir.
Alacaklıya göre dağılım incelendiğinde, Haziran sonu itibarıyla tahvil hariç toplam kredi borcunun % 89,7’sini oluşturan özel alacaklılara olan borcun bir önceki yıl sonuna göre 1,9 milyar ABD doları  % 10,3’ünü oluşturan resmi alacaklılara olan borçların ise 138 milyon ABD doları azaldığı gözlenmektedir. Finansal olmayan kuruluşların, 2013 yılı Haziran sonu itibarıyla Türkiye’de yerleşik bankaların yurtdışı şube ve iştiraklerinden sağlamış oldukları kredi stoku 2012 yıl sonuna göre 922 milyon ABD doları azalarak 20,2 milyar ABD doları  yabancı ticari bankalardan sağlamış oldukları krediler 2,4 milyar ABD doları azalarak 36,7 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.
Döviz kompozisyonuna bakıldığında, özel sektörün yurtdışından sağladığı 143,2 milyar ABD doları tutarındaki uzun vadeli kredi borcunun % 58,0’ının ABD doları, % 34,4’ünün Euro ve % 7,6’sının ise diğer döviz cinslerinden oluştuğu görülmektedir.
Özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcunun, Haziran sonu itibarıyla sektör dağılımı incelendiğinde, toplam borcun % 58,0’ını oluşturan finansal olmayan kuruluşların yurtdışından sağladığı 83,1 milyar ABD doları tutarındaki borcun, % 61,5’i hizmetler sektörü, % 37,9’u sınai sektörler ve % 0,6’sı da tarım sektörü tarafından kullanılmıştır.
Haziran sonu itibarıyla, özel sektörün yurtdışından sağladığı kısa vadeli kredi borcu (ticari krediler hariç), 2012 yıl sonuna göre 5,9 milyar ABD doları artarak 37,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Borçluya göre dağılım incelendiğinde ise 2012 yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 5,2 milyar ABD doları, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 258 milyon ABD doları artış göstermiştir.? Özel sektörün yurtdışından sağladığı toplam kredi borcu, Haziran sonu itibarıyla kalan vadeye göre incelendiğinde, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplam 69,5 milyar ABD doları tutarında olduğu gözlenmektedir.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR GARİP EMEKLİ17 Eylül 2013 19:34

    Borçlan yaşamaya alışmışız borç yiğidin kamçısıdır diye diye belimizi doğrultamadık ben kendimden biliyorum 903tl emekli maaşıylan geçine bliyormusunuz birde okula giden evlatlarınız varsa evim var allahıma şükürler olsun kira derdimde olmadığı halde maaşım yetmediğinden dolayı ister istemez bankalardan kıredi alıp yaşamak zorundakalıyoruz ALLAHIM dan dilerim bizleri böyle günlere koyanlara öylebir çile çektirsinki birdaha arkalarına bakacak durumları olmasın çıkıpta TV yonlardan işte bizler onu yaptık bunu yaptık demeylen bu işler olmuyor bu ülkede hiç insana değer veren kişiler yokmu herşey insanın eliylen çalışıyor insan olmasa yzpılan işleri kim yada kimler yapacak öncebunları düşünün asgari ücretlen çalışıpta emekliolanlar başbakan erdoğanın gözünde en zayıf halka olarak görünüyor ve buyüzdende zam zamanı yüzde 2veya 3 lük bir zammı ancak görüyor ben lşimdi başbakana soruyorum sen birsene 903 tel maaşlan hemde kira vermeden yaşasana ondan sonra bizlere hakverin derim bizler sizleri desteklerken vermiş olduğun sözlere inanarak seni destekledik bizler akp yi değil sadece seni destekledik ama senne yaptın biz seninseçenler bizleri biranda silip attın pekiseçimler gelmiyormu budefadaTV yonlara çıkpta ne diyeceksin bizlere ha bankalara 2014 başında emeklilere PROMOSYON diye vaadettiğin 500tl ila 1000 tl arasındaki peşin paraları sizlere veriyorummu diyeceksin utanmanız lazımdır verdiğin 500 tlile ikiyıl aynı bankadan paraçekme taktiği birde verilen 500 tlyi24 de bölsen ayda kaçpara vereceksin bu emekliler hesap belli şimdi biz emeklileri kandırmanın yollarınımı arıyorsun iş buraya kadar bundan sonra sizlere GÜNAHIMIZI bile vermeyiz.