BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporKöylüler futbol ligi kurdu, 165 milyon dolar gelir elde edildi----

Köylüler futbol ligi kurdu, 165 milyon dolar gelir elde edildi

Köylüler futbol ligi kurdu, 165 milyon dolar gelir elde edildi
05 Temmuz 2023 - 12:40 www.finansgundem.com

Çin'de köylülerin kurduğu futbol liginin etkisiyle 165 milyon dolar gelir elde edilirken, birçok karşılaşmada yoğun ilgiden tribünler dolduğu için seyirciler maçları saha kenarından takip ediyor.

Dünyada en çok izlenen spor dalları sıralamasında birinci sırada futbol yer alır. Bu durumu kanıtlar nitelikte bir olay da Çin'de yaşandı. Yaklaşık 2 ay önce Çin'in Guizhou bölgesinin Rongyiang beldesinde çiftçiler ve köylüler tarafından "Köy Futbol Ligi" adıyla düzenlenen organizasyon, fenomene dönüşerek bölgeye yüzbinlerce ziyaretçi çekti.

Bölgedeki dağ köylerinde oynanan karşılaşmalar internette viral olunca Çin'den ve yurt dışından birçok sporseverin ilgisini çekti.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Rongyiang'daki yerlilerin oluşturduğu 20 takımın yarıştığı Köy Ligi, mayıstan temmuza her cuma, cumartesi ve pazar günü oynanıyor. Turnuvanın finalinin ise 29 Temmuz'da yapılması planlanıyor.

Turnuvada top koşturan futbolcuların birçoğunun bölgede tamircilik, çiftçilik, kasaplık ve fabrika işçiliği gibi meslekler yaptığı ve farklı etnik gruplardan geldikleri biliniyor.

Bilet satılmayan maçlardan ortalama seyirci sayısı ise 10 bine ulaşarak ülkenin profesyonel futbol ligi CSL'deki seyirci sayısını yakalamoş durumda.

Rongyiang'daki bölgesel futbol federasyonunda başkan yardımcısı olarak görev yapan Yang Yayiang, takımların organizasyonu, oyun takvimi, ödüller gibi tüm konuların yerel köylüler tarafından organize edildiğini söylerken, yerel hükümetin organizasyona sadece saha, elektrik ve güvenlik gibi konularda lojistik destek sağladığını belirtti.

Rongyiang'daki amatör futbol ligi profesyonel herhangi bir futbolcu, ücretli bilet ve reklam barındırmaksızın 13 Mayıs'ta başlarken, haziran sonunda internetteki izlenme rakamları 20 milyar görüntülemeye kadar ulaştı.

Futbol ligine ilginin bölgeye kültürel seyahatler yapan turistler nedeniyle de arttığı düşünülüyor.

Belde yönetiminin rakamlarına göre Köy Futbol Ligi'ni izlemek için bölgeye bir ayda 420 binden fazla turist geldi. 

Ayrıca Rongjiang bölgesinin turizm geliri mayısta yüzde 55,1 oranında artarak 165 milyon dolara kadar ulaştı.

Uzmanlar Kovid-19 kısıtlamalarının sona ermesinin ardından insanların bu çapta bir etkinliğe ilk kez gittiklerine dikkat çekerken, halkın lige katılımının kolay olmasının da ilgiyi artırdığını düşünüyor.

Çin'deki amatör futbol liginin elde ettiği başarıyı anlamak için diğer futbol liglerinin elde ettiği gelir seviyesine bakıldığında, Türkiye Süper Ligi'nde bu sezon yarışan takımların federasyon ve alt ligler için ayrılan pay çıktıktan sonra elde ettiği toplam gelir 1 milyar 716 milyon lira (yaklaşık 66 milyon dolar) olduğu görülüyor.

Türk futbolunun efsaneleri taraftarlarla buluşacak

 

Futbol dünyasını sarsan bankacı vurgunu: Ünlü doktoru da çarpmış!

 

Karşıyaka’da kripto para şoku: Futbolcular ve çalışanlar şaşkın!

 

Yıldız futbolcu Benzema Suudi Arabistan'a transfer oldu

 

PIF ile Aramco futbol kulüpleri satın aldılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)