BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Kovid semptomları çocuklarda yetişkinlere göre daha kısa sürüyor' ----

'Kovid semptomları çocuklarda yetişkinlere göre daha kısa sürüyor'

'Kovid semptomları çocuklarda yetişkinlere göre daha kısa sürüyor'
01 Mart 2022 - 13:51 www.finansgundem.com

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi'ndeki Kovid-19 İzlem Merkezi'nde yapılan bilimsel çalışmaya göre çocuk hastalardaki semptomlar erişkinlere göre daha az sürüyor.

Kovid-19 İzlem Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Belgin Ünal, AA'ya, korona virüsün uğradığı değişimlere bağlı olarak ilk zamanlara göre çocukların hastalığı daha ağır geçirdiğini gözlemlediklerini açıkladı.

Hastaneye başvuran çocukların yüzde 90'ında ateş, öksürük, halsizlik ya da iştahsızlık gibi yakınmalar olduğunu söyleyen Ünal, bir ay sonra ise bu grubun yüzde 20’sinde yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetlerin ön planda olduğunu aktardı.

Ünal, şunları söyledi:

Çocuklarda Kovid-19'un devam eden semptomları üçüncü ayda biraz daha azalıyor. Bu rakamın da 10 hastadan 1'e düştüğünü gözlemledik. Ayrıca 6. aya geldiğimizde ise semptomların daha da azaldığını ve 100 hastadan 4'ünde semptomların devam ettiğini görüyoruz. Çocuklarda semptomlar yetişkinlere göre daha az sürüyor. Bazı erişkinlerde semptomlar 6 ay kadar devam ediyor.

Ünal, Kovid geçiren ve kronik hastalığı bulunan 2 çocuğun hastanelerinde vefat ettiğini söyledi.

Aşılanmayan çocuklar ağır geçiriyor

Çocukların aşılanmaması halinde hastalığı ağır geçirdiğini hatırlatan Ünal, virüs yüzünden hastaneye başvuran hastaların yüzde 20'sinin ise 18 yaş altı olduğunu aktardı. Özellikle 2021 Temmuzdan itibaren çocuk korona hasta sayısı ile yetişkin sayısının hemen hemen eşitlendiğini vurgulayan Ünal, "Temmuz, ağustos boyunca hasta çocuk sayısı arttı. O grup aşılanmamıştı. O yüzden çocuk hasta sayımız yaz dönemlerinde arttı. Eğer aşılanmamışlarsa onlar da erişkinler gibi hastalığa karşı duyarlılar" ifadelerini kullandı.

Ünal, sözlerine şöyle devam etti: 

Özellikle savunma sistemi yetersiz olan ve kronik hastalığı bulunan çocukların mutlaka aşılanması lazım ki hastalığı geçirmesi ya da enfekte olup hastalığı ailesine taşınmaması engellenmeli. Omikron varyantıyla hastalık hafif semptomlarla geçirilince birçok kişi rehavete kapıldı ama kişisel koruma önlemleri ve aşılanma salgının kontrol altına alınmasında çok etkili.

KKTC tam aşılılara KOVID-19 testi zorunluluğunu kaldırdı

 

Kovid-19’da kayıplar niçin azalmıyor?

 

Kovid-19'da son 24 saat: 61 bin 764 yeni vaka, 221 vefat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)