BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19'u atlatan gençlerle ilgili çarpıcı sonuç!----

Kovid-19'u atlatan gençlerle ilgili çarpıcı sonuç!

Kovid-19'u atlatan gençlerle ilgili çarpıcı sonuç!
25 Mart 2021 - 10:17 www.finansgundem.com

ABD’de yapılan araştırmada, koronayı hafif semptomlarla geçiren kişilerin hastalığı atlatmasının ardından, Kovid-19’u ağır semptomlarla atlatanlara kıyasla daha yüksek düzeyde nörolojik semptomlar yaşadıkları belirlendi.

ABD’de yer alan Northwestern Hastanesi’nden doktorlar, yeni tip korona virüsü hafif semptomlarla atlatan gençlerin, altı haftadan daha uzun bir süre boyunca en az dört nörolojik semptomu aynı anda yaşadığını ortaya koydu.

Çalışmaya katılan hastaların yüzde 85’i “beyin sisi”, “tat veya koku kaybı”, “baş ağrıs”ı ve “bulanık görme” semptomlarından en az 4’ünü aynı anda yaşadığını bildirdi. Ek olarak, hastaların yüzde 85’i yorgunluk, yüzde 47’si ise depresyon veya anksiyete gibi nörolojik olmayan semptomlar yaşadı.

SEMPTOMLAR NEDENİYLE İŞE UZUN BİR SÜRE GİDEMEDİLER

NTV'de yer alan habere göre; Bununla birlikte, hastaların yaklaşık yarısı altı haftadan uzun süren bu semptomlar nedeniyle işe 10 gün ya da daha uzun bir süre gidemediklerini aktardı.

Çalışmanın ortak yazarı ve nöro-bulaşıcı hastalıklar uzmanı Igor Koralnik, "Uzun Kovid-19 muhtemelen dünyadaki milyonlarca insanı etkiliyor ve çoğu kalıcı nörolojik semptomlar yaşıyor. Bazılarının ise yaşam kalitelerini önemli ölçüde bozan bilişsel işlev bozuklukları var" ifadelerini kullandı.

"İŞGÜCÜ ÜZERİNDE CİDDİ BİR ETKİSİ OLACAK"

Öte yandan Koralnik, uzun Kovid-19 semptomlarının muhtemelen ABD işgücü üzerinde "ciddi bir etkisi" olacağını söyledi.

Annals of Clinical and Translational Neurology adlı tıp dergisinde yayınlanan çalışma, Mayıs ve Kasım 2020 arasında Northwestern Memorial Hastanesi nöro-COVID-19 kliniğine başvuran 100 hastaya odaklandı.

İYİLEŞME SÜRESİ BİLİNMİYOR

Araştırmanın yazarları, incelen hastaların yüzde 81'inde beyin sisi, yüzde 68'inde baş ağrısı, yüzde 60'ında uyuşma veya karıncalanma, yüzde 59'unda tat kaybı, yüzde 55'inde koku kaybı, yüzde 55'inde kas ağrısı, yüzde 47'sinde baş dönmesi, yüzde 30'unda bulanık görme ve yüzde 29'da kulaklarında çınlama görüldüğünü söyledi. Ayrıca, bazıları beyin sisi, baş ağrısı ve baş dönmesinden muzdarip olan hastaların, yaşam kalitelerinde ciddi düşüş yaşadığı belirtildi.

Sinovac: CoronaVac aşısı çocuklarda etkili ve güvenli

 

Bazı uzmanlar neden çocukların aşılanması gerektiğini düşünüyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)