BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKovid-19 salgını sürerken tatile gitmeli mi?----

Kovid-19 salgını sürerken tatile gitmeli mi?

Kovid-19 salgını sürerken tatile gitmeli mi?
06 Haziran 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

Korona virüs ile birlikte dünya yeni bir düzene hazırlanıyor. Alışkanlıklar, tercihler yavaş yavaş değişiyor. Bir yandan salgın ile mücadele sürerken bir yandan da ülkeler normalleşme adımları atıyor.

Salgın sonrasında seyahat alışkanlıklarıyla konaklama sektöründeki müşteriye sunulan hizmet anlayışı da yeniden düzenleniyor.

Turizm ve Kültür Bakanlığı günler öncesinden sektörde önlemlerini alan işletmelerin açılacağını duyurdu. Bu önlemlerden bazıları, otellerin yarı kapasiteyle hizmet vermesi, açık büfelerin kaldırılması, şezlong sayılarının azaltılması. Yani bir anlamda büyük oteller, butik otellere dönüştürüldü.

Önlemler sadece otellerle sınırlı değil aynı zamanda tatil bölgelerindeki restoran ve eğlence mekanlarında da girişlerde muayene, özel kıyafet ile servis, mesafeli masalar ve maske kullanım şartı gibi önlemler alınacak.

Yurttaşların güven içinde tatil yapabilmesi için bakanlık bir dizi önlem aldı ve almaya da devam ediyor.

Bu sene tatil planınız var mı?

Peki tatilciler bu sene tatil fikrine nasıl bakıyor? Euronews'e konuşan İstanbullular ikiye ayrılmış durumda. Önlemleri yeterli bulup yazı değerlendirecek olan da var, hala korona virüs endişesi taşıyıp bu sene tatil planını aklından atan da. Bir kısım vatandaş ise ekonomik kaygılar nedeniyle tatil yapamayacağını söylüyor. Tatil için kredi desteklerine de sıcak bakmıyor.

''Bu sene çok karlı geçmeyecek, daha önce yapılan rezervasyonları iptal ettik''

Ekonomik kaygıları taşıyan yurttaşlar için belki daha ucuz alternatifler için acentalardan sonuç alınamadı. Fiyatların salgın nedeniyle çok düşük olmayacağı ifade ediliyor.

Otellerin yarı kapasite ile çalışması, personel sayısını yükseltmesi gibi önlemler maliyeti artırıyor. İstanbul Beşiktaş’ta acenta sahibi olan Zeki Yıldız, sezondan az da olsa umutlu. Vatandaşın aksine kredi teşviklerinin işe yarayacağı görüşünde. Bu senenin çok karlı geçmeyeceğini belirten Yıldız, hem yurt içinden hem de yurt dışından şimdilik talep olmadığını belirtiyor. Temmuz gibi sektörün daha da düzeleceğini öngören Yıldız, tatil paketleri için cazip seçenekler sunmaya çalışacaklarını söylüyor.

İstanbul'un en yoğun ilçesinde kural tanıyan yok

Yüksek tansiyon Kovid-19'dan ölüm riskini ikiye katlıyor

Türkiye'de 18 kişi daha hayatını kaybetti, 930 yeni tanı kondu

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)