BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19 salgını döneminde e-ticaret yapan işletme sayısında büyük artış----

Kovid-19 salgını döneminde e-ticaret yapan işletme sayısında büyük artış

Kovid-19 salgını döneminde e-ticaret yapan işletme sayısında büyük artış
05 Kasım 2021 - 12:55 www.finansgundem.com

Elektronik Ticaret Derneği Genel Sekreteri Enes Bahadır, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını öncesi Türkiye'de 50 bin civarında olan e-ticaret yapan işletme sayısının 6 kat artarak 320 bine ulaştığını belirtti.

Bahadır, Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi'ne katılmak üzere geldiği Konya'da, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Derneğin, Türkiye'deki e-ticaret ekosisteminin daha nitelikli hale gelmesi için çalıştığını anlatan Bahadır, e-ticaret satıcılarının profesyonelleşmesi ve kalifiye personel yetiştirmek için odalarla iş birliği yaptıklarını aktardı.

Bahadır, tüketicilerin e-ticaret konusunda bilinçlendirilmesi ve güvenli ticaret konusunda faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.

Türkiye'de e-ticaret ekosisteminin son yıllarda büyük ivme kazandığına işaret eden Bahadır, şöyle konuştu:

"Pandemi ülkemizde olduğu gibi dünyada da büyük değişimlere yol açtı. E-ticaretin ivmesi hızla artıyor. Sektörde 4-5 yılda beklenen büyüme, birkaç ay içerisinde gerçekleşti. Pandemi öncesi ülkemizde 50 bin civarında olan e-ticaret yapan işletme sayısı pandemiden sonra 320 bine ulaştı. Satıcılar tarafında 6 kat büyüme görüyoruz. Pandemide daha önce e-ticaret yapılmamış 5 milyon kredi kartından alışveriş yapıldı. 'Kesinlikte internetten alışveriş yapmam' diyen 5 milyon vatandaşın kredi kartı online işlemlerde kullanıldı. Bu çok ciddi bir rakam. E-ticaretin toplam pazar büyüklüğünün yıl sonuna kadar 300 milyar liranın üzerine çıkmasını bekliyoruz. Dolayısıyla büyük bir para, girişimciler de bu ekonomide yer almak istiyor."

 

E-ticarette en çok kahve tercih edildi

 

E-ticarette düzenleme: İade koşulları değişiyor

 

Akbank’tan dış ticaretin dijitalleştirilmesinde büyük adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)