BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKovid-19 krizinde en kötüsü geride kaldı----

Kovid-19 krizinde en kötüsü geride kaldı

Kovid-19 krizinde en kötüsü geride kaldı
22 Mayıs 2020 - 15:11 www.finansgundem.com

Ülkeler korona virüs krizinin oluşturduğu yaraları sarmaya çalışırken ekonomistlere göre salgın krizinin en kötü dönemi atlatıldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’dan gelen veriler korona virüs salgınının ekonomik zararı konusunda en kötü dönemin atlatıldığını gösteriyor.

The Times’ın haberine göre özel sektör çıktılarında üç bölgede de süregelen düşüşte bu ay içerisinde gerçekleşen geri dönüş nisan ayında beklentilerinin üzerinde çıktı. ABD’de işsizlik yardımından başvuranların sayısında aşırılık sürse de yedi haftadır üst üste başvuru sayılarında düşüş yaşanıyor.

Ekonomistler raporlarda iyileşmeye yönelik göstergeler artsa da salgının oluşturduğu hasarın altını çizerek özellikle İngiltere’de olmak üzere iyileşme sürecinin yavaş olacağını belirtiyorlar. Araştırma şirketi IHS Markit’in sanayi ve servis sektöründeki çıktıları, yeni siparişleri ve çalışanları ölçen “kompozit satın alma yöneticileri” endeksinde İngiltere için bir önceki ay 13,8 olarak ölçülen endeks değerleri nisan ayında 28,9’a tırmanmış durumda.

Rakamlar, işletmelerin hala zor durumda olduğunu ve üç ekonominin küçülmeye devam ettiğini gösteriyor fakat raporlara göre bu küçülmede yavaşlama söz konusu.

IHS Markit’in Baş İşletme Ekonomisti Chris Williamson, nisan ayında ekonomik çöküşün pik noktaya ulaştığını belirtiyor. Williamson The Times’a yaptığı açıklamada, “Kovid-19 salgınında ikinci bir dalga olmazsa önlemlerin kaldırılmaya devam etmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde küçülme daha ılımlı olacaktır” dedi.

Fakat Baş Ekonomist düşüş sürecinin şok edici derecede geniş tabanlı olduğunu ve krizden etkilenmeyen şirket sayısının çok az olduğunu belirtiyor.

Williamson, “Virüse bağlı kısıtlamalar, yaygın iş güvensizliği ve zayıf talep Brexit'le birlikte artan iş belirsizliği ile daha da şiddetlenecek” dedi.

Ekonomistler ikinci çeyrekte Euro Bölgesi genelinde ekonomik büyümede rekor bir daralma beklerken, İngiltere'nin gayrisafi yurtiçi hasılada yüzde 25'lik bir düşüş yaşanması öngörülüyor.
ABD'de ise işsizlik yardımları için yeni başvuruların sayısı iki hafta öncesine kadar 3 milyon kadarken geçen hafta 2,4 milyona kadar düştüğü görülüyor. Dünyanın en büyük ekonomisinde mart ayı ortalarından beridir 38,6 milyon Amerikalı işsizlik yardımı alabilmek için form doldurdu. Haftalık işsizlik rakamları olarak izlenen istatistikler mart ayının son haftasında 7 milyonu bulmuştu.

Korona virüs, Almanya'nın vergi gelirlerini düşürdü

 

İngiltere'de virüs teşvikleri rekor bütçe açığı getirdi

 

Soros'tan AB'ye kötü haber

 

Borsa günün ilk yarısında yatay seyretti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)