BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüsü ağır geçirenlerin ortak özelliği bulundu----

Korona virüsü ağır geçirenlerin ortak özelliği bulundu

Korona virüsü ağır geçirenlerin ortak özelliği bulundu
09 Şubat 2022 - 17:02 www.finansgundem.com

Bilim insanları korona virüsün karmaşık bulmacasında çok önemli bir parçaya daha ulaştı. İsrail'de yapılan yeni bir araştırma, korona virüse yakalanmadan önce vücuttaki düşük D vitamini seviyelerinin hastalığın seyri ile direk bağlantılı olduğunu buldu.

İsrailli bilim insanları korona virüse yakalanmadan önce yeterli D Vitamini seviyesine sahip hastalar ile olmayanları karşılaştırdıklarında, ciddi şekilde hastalanma oranında "çarpıcı" farklılıklar bulduklarını açıkladılar.

D vitamininin kemik sağlığı için hayati olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak vitaminin koronavirüse karşı rolü henüz tam olarak anlaşılmış değil.

ŞAŞIRTAN FARK

PLOS One Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, korona virüse yakalanmadan önce vücutlarında yeteri kadar D vitamini olan kişilerin sadece yüzde 10'unda ciddi semptomlar görünürken bu oran D vitamini yetersiz olan kişilerde çok daha fazlaydı.

İLK KEZ ARAŞTIRILDI

Araştırma koronavirüse yakalanmadan önce insanlarda D vitamini düzeylerini inceleyen ilk çalışma. Galilee Tıp Merkezi'nde Dr. Amiel Dror, "D vitamini eksikliğinin hastalık sürecini nasıl etkilediğini araştırdık ve dikkate değer çarpıcı sonuçlara ulaştık" dedi.

Bulgular, Nisan 2020 ile Şubat 2021 tarihleri ​​arasında Galilee Tıp Merkezine kabul edilen 253 hastaya dayandırıldı. Söz konusu tarihler tüm dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantının ortaya çıkmasından hemen önceki sürece denk geliyor.

D VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Dr. Dror, D vitamininin solunum sistemine saldıran virüslerle başa çıkmak için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirtti ve ekledi; "Bu durum önceki varyantlarda olduğu gibi Omicron için de aynı derecede önemli."

D vitamini her ne kadar bağışıklık sistemimizi güçlendirse de hastalık üzerindeki etkisi aşılarla karşılaştırılamaz. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, aşıların, özellikle de takviye aşıların Omicron'da hastaneye yatış riskini yüzde 90'a kadar azalttığını açıkladı.

Koronavirüs ortaya çıkmadan önce yapılan ve The Lancet'te yayınlanan bir araştırma da, D vitamininin solunum yolu enfeksiyonları riskini azalttığını bulmuştu.

D VİTAMİNİ NELERDE BULUNUR? YETERLİ MİKTAR NEDİR?

D vitamini çoğunlukla cildimiz güneş ısığı aldığında vücudumuz tarafından üretilir, ayrıca balık, mantar ve yumurta sarısı gibi gıdalarda bulunur. Bar-Ilan Üniversitesi ve Galilee Tıp Merkezi'nden araştırmacılara göre mililitrede 20 nanogramdan fazla D vitamini seviyeleri çoğu insan için yeterli kabul ediliyor. 

4 dakikada sonuç veren korona testi geliştirildi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)