BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona virüs Avrupa'da hangi ülkelerde görülmedi?----

Korona virüs Avrupa'da hangi ülkelerde görülmedi?

Korona virüs Avrupa'da hangi ülkelerde görülmedi?
06 Mart 2020 - 14:50 www.finansgundem.com

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs Covid-19'un görüldüğü ülke sayısı 90'ı geçti. Özellikle salgının İtalya'ya sıçramasının ardından Avrupa ülkelerindeki vaka sayıları hızla arttı.

Covid-19'un Ortadoğu'daki yayılması ise büyük oranda İran üzerinden oldu. Ancak tüm komşularında virüs görülmesine karşın henüz Covid-19'un sıçramadığı ülkeler de var. Bunların başında Türkiye geliyor.

Avrupa'da sadece 8 ülkede Covid-19 yok

Avrupa'da 6 Mart 2020 itibariyle koronavirüsün görülmediği ülke sayısı sadece 8: Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Slovakya, Malta ve Moldova.

Resmi verilere göre Türkiye'nin, Suriye dışındaki tüm sınır komşularında koronavirüse rastlandı. THY'nin İstanbul aktarmalı Singapur ve Nijerya uçuşlarında da Covid-19 taşıyan yolcu tespit edildi ancak Türkiye'de koronavirüs hastası olduğuna dair henüz resmi bir kayıt bulunmuyor.

Orta Asya ülkelerinde de virüse rastlanmadı

Salgının merkez üssü Çin ile sınır komşusu olmalarına rağmen Orta Asya ülkeleri Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'da da henüz virüse rastlanmadı. İran'ın sınır komşusu Türkmenistan'ın yanı sıra Özbekistan da Covid-19'un görülmediği ülkeler arasında yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)