BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona solunum değil, damar hastalığı----

Korona solunum değil, damar hastalığı

Korona solunum değil, damar hastalığı
08 Mayıs 2021 - 11:04 www.finansgundem.com

ABD’de San Diego Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, dünyayı sarsan Kovid-19 salgının solunum değil, damar hastalığı olduğu sonucuna varıldı

San Diego Üniversitesi'ne bağlı Salk Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda, Kovid-19 virüsünün kan damarlarını kaplayan endotel hücrelerine ayrıntılı bir şekilde nasıl zarar verdiği ortaya konuldu.

Araştırmada, virüsün damar ve dolaşım sistemine saldırma yöntem ve biçimi özellikle ayrıntılı bir şekilde mercek altına alındı.

Buna göre, virüsün hücrelere tutunmasını sağlayan “S” proteini, “ACE2” reseptörüne bağlanırken, bu durum kan damarlarını kaplayan endotelde hasar yaratıyor.

Araştırmayı yapanlar özellikle, virüsteki “S” proteinin rolü ve mekanizmasını daha ayrıntılı bir şekilde ortaya çıkardıkları görüşünü savunuyor.

Şu anda kullanımda olan bütün Kovid-19 aşılarında, hastalığa karşı bağışıklığı geliştirmek için bu proteinin kopyalandığı biliniyor.

Yine aynı araştırma sonucuna göre, solunum sisteminin bozulması da, akciğerlerdeki vasküler doku iltihabının sonucu meydana geliyor.

Araştırmayı yöneten Profesör Uri Manor, “Bir çok kişi, Kovid-19’un solunum hastalığı olduğunu düşünüyor, ama bu gerçekten damar hastalığı” diyerek çalışmalarını özetledi.

Her bir milyonda 415 kişi korona nedeniyle öldü

Kovid-19 verileri açıklandı: Vaka ve vefat sayılarında düşüş

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)