BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona için aşıya gerek kalmayabilir----

Korona için aşıya gerek kalmayabilir

Korona için aşıya gerek kalmayabilir
23 Haziran 2020 - 09:55 www.finansgundem.com

İtalya'da görev yapan Dr. Bassetti, korona virüsün mutasyona uğradığını ve eskisi kadar etkili olmadığını, bu yüzden virüsün, aşıya bile gerek kalmadan kendiliğinden ortadan kalkabileceğini söyledi.

Korona virüs salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İtalya’dan umut verici bir açıklama geldi. San Martino Hastanesi’ndeki Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği’nin Başkanı Dr. Matteo Bassetti, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Sunday Telegraph’a konuştu. Dr. Bassetti, şunları söyledi: “Virüsün klinik sonuçları şiddetle değişiyor. Mart ve nisan ayının başındaki örüntü tamamen farklıydı. İnsanlar acil servise nefes zorluğu, oksijen ihtiyacı ve zatürre şikayetleriyle geliyordu. Fakat son aylarda bu durum değişti.”

‘KAPLANDI, KEDİ OLDU’

“Mart ve nisanda agresif bir kaplan gibiydi fakat şimdi vahşi bir kedi gibi oldu. Yaşlı hastalarda bile 80-90 yaşlarındaki hastalardan bahsediyorum, yataklarında oturarak hiç destek almadan nefes alabiliyorlar. Birkaç gün önce olsa bu hastalar yaşamını yitirirdi.”

Açıklamalarında sosyal mesafe kurallarının büyük bir önemi olduğunu söyleyen Dr. Bassetti, “Virüsün zayıflamasının nedenlerinden biri de sosyal mesafe kuralları sebebiyle virüsün mutasyona uğramasıdır. Bence virüs bağışıklık sisteminin tepkisiyle mutasyona uğradı ve şimdi daha düşük virüse maruz kalıyoruz” dedi. Aşıya gerek kalmadan virüsün ortadan kalkabileceğini dile getiren Dr. Bassetti, sözlerine şöyle devam etti:

AZ İNSANA BULAŞIYOR

“Virüs, aşı olmaksızın ortadan kalkabilir. Giderek daha da az insanda korona virüs tespit ediliyor ve en sonunda virüs kendi kendine ortadan kalkabilir.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)