BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorkutan harita! İstanbul kıpkırmızı oldu----

Korkutan harita! İstanbul kıpkırmızı oldu

Korkutan harita! İstanbul kıpkırmızı oldu
10 Ocak 2022 - 06:18 www.finansgundem.com

İstanbul Omikron varyantı sonrası korona virüsün Türkiye’deki merkez üssü haline geldi. Sağlık Bakanlığı'nın Hayata Eve Sığar Uygulaması'ndaki yoğunluk haritasında İstanbul'un önemli bir bölümünün kırmızıya döndüğü görülüyor

Korona virüsün Omikron varyantı Türkiye’de hızla yayılıyor. Günlük vaka sayıları 60 binin üzerinde seyrederken İstanbul için de kritik uyarı geldi.

Güncel corona tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Omikron kaynaklı vakaların artış merkezinde İstanbul var. Son üç hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda %6,2 artış oldu. Yoğun bakım ve entübasyonda belirgin düzeyde artış yok. Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar” dedi.

HARİTA KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Bakan Koca’nın dikkat çektiği İstanbul’daki vaka artışları Hayat Eve Sığar (HES) haritasına da yansıdı. Kentin büyük bir kısmı ‘Yüksek riski’ temsil eden kırmızıya büründü.

Salgının kimi dönemlerinde kırmızı renklerin özellikle bazı ilçelerde yoğunlaştığı görülürken bugünkü tabloda ise kentin büyük bir bölümü kırmızı renk altına girmiş durumda.



“TAM ANLAMIYLA PATLADI DİYEBİLİRİZ”


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 31 Aralık’ta korona virüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm vakaların yüzde 52’si İstanbul’da tespit ediliyor. Tam anlamıyla İstanbul patladı diyebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Koca, aynı açıklamasında İstanbul’da Omikron varyantına bağlı vakaların çok yüksek olduğunu da belirtmişti.

Bakan Koca, 4 Ocak’ta yaptığı açıklamada ise “Omikron varyantı, İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu” demişti. (Sözcü)

Türkiye'de son 24 saat: 173 can kaybı, 61 bin 727 yeni vaka

 

Bilim kurulu üyesi Omikron'un kuluçka süresini açıkladı

 

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hastaneye yatırıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)