BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKöprülere ortak gelebilir!----

Köprülere ortak gelebilir!

Köprülere ortak gelebilir!
13 Mart 2017 - 11:59 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz hafta hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası düzenlemesine büyük altyapı projeleri de eklenebilir. Başbakan Yardımcısı Canikli, düzenlemenin zamanla başka projelerle genişletilebileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gayrimenkul sertifikası düzenlemesine köprüler gibi büyük altyapı projelerin de eklenebileceğini, düzenlemeye kira getirili projelerin de monte edilebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe finansman çeşitlendirmesi ve küçükyatırımcıların gayrimenkule yatırım yapabilmesini amaçlayan gayrimenkul sertifikası düzenlemesinde, ilk ihracın TOKİ-Makro İnşaat ortaklığındaki konut projesine yönelik gerçekleştirileceği ve ihraçta toplam hasılatın 143.24 milyon lira olarak öngörüldüğü açıklanmıştı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) halka arz yoluyla 239.2 milyon lira tutarında gayrimenkul sertifikası ihraç etmek için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Başvuru Cuma akşamı yayımlanan SPK bülteninde yer aldı.

Sistem, küçük yatırımcının da gayrimenkul projelerinde metrekare bazlı yatırım yapabilmesini düzenliyor.

'İlave detaylandırmalar yapılması gerekiyor'

Canikli Reuters'a verdiği söyleşide gayrimenkul sertifikası düzenlemesinin zamanla başka projeler için de genişletilebileceğini şu sözlerle anlattı:

"Düzenleme değer kazanacak bütün projeler için geçerli. Teorik olarak köprüler bile dahil edilebilir. Ancak ilave baz detaylandırmalar ve modellemeler yapılması gerekiyor. Mesela mülkiyetin kamuya geçmemesi gerekiyor. Belki kira getirisi üzerine kurulu bir model de (gayrimenkul sertifikası düzenlemesine) ilave edilebilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal ırgat14 Mart 2017 08:10

    Yeter yaau yeter yol köprü 50 sene once opması lazımdı bunlar yapılacak ama bunlarla işyaptım devri bitti. Ekonomiyi dinamo haline getirecek hamlelere girişin. Eğitimdrn başlayın komle müfredat değişmeli öğrenciler bauram tatilleri hariç hiç tatil yapmadan günde 9 saat ders görmeli güney kore gibi. Bu beyinleri in çalışacağı iş ortamları yapılmalı. Fransa gibi enerjinin % 80i nükleerden sağlanmslı. Yoksa sanayiyi unut. 2023 500mlr hedefi unut reis. Ha 500mlrihracat olur ama ekmek o gün 15tl ise oyun bozanlık olur.

  • hasan13 Mart 2017 13:02

    köprülerden geçme garantisi verdiniz batırdınız finanse etmeye mi çalışıyorsunuz...

  • aslan13 Mart 2017 13:02

    bu yollar köprüler bitarafımıza kaçacak. fabrika kurun üretim yapın aloooo

  • Ziya13 Mart 2017 12:18

    Beylikdüzü meydanda da umumi kenef var onada gayrimenkul sertifikası düzenlense iyi olur.........Fırsat bu fırsat başka ne zaman bu kadar çok bedevinin geleceği belli olmaz ......dimi..

  • ali13 Mart 2017 12:11

    yanı koprulerımız ozelleşebılır.fabrıka kurmayı ogrenemessek yasasın ozelleştırme