BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKöprü erken bitebilir----

Köprü erken bitebilir

Köprü erken bitebilir
29 Mayıs 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, bugün temeli atılacak olan 3. köprü inşaatının erken bitmesi için şirketle pazarlık edecek

Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak 3'üncü Boğaz köprüsünün temeli bugün atılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprü inşaatının Garipçe'deki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Sabah'ın haberine göre,  Yıldırım, İstanbul'un iki köprüsünden 600 bin araç geçtiğini belirterek, "Bu rakam kapasitenin 2.5 kat üzerinde. Bu nedenle yaşanan çevre, yakıt ve işgücü kaybı yıllık 3 milyar TL" dedi. 3'üncü köprünün maliyetinin ise 6 milyar TL olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "59 metre genişliğindeki köprü, alanında dünyanın en büyüğü olacak. Aynı zamanda üzerinden demiryolu da geçen en uzun köprü inşa ediliyor."
3 YIL UZUN BİR SÜRE
Üçüncü köprünün 3 yıl içinde tamamlanacağını belirten Yıldırım, bugün yapılacak temel atma töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tarihi öne çekmek için yüklenici firmaya bir sürpriz yapabileceğini söyledi. Yeni köprünün geçiş ücretinin 3 dolar karşılığı TL olacağını belirten Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün bakıma girme tarihiyle ilgili olarak da, "İşin fiilen başlaması Marmaray'ın devreye gireceği 29 Ekim'den sonraya alındı" diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ağaçlar29 Mayıs 2013 09:40

    Doğa harap edilecek ağaçlar kesilecek araziler yüksek fiyattan zenginlere satılacak. Yurt dışında örnekleri var doğayı yok etmeden yollar köprüler tüneller yapılabiliniyor.