BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKöpeklerin adası turizme açılıyor----

Köpeklerin adası turizme açılıyor

Köpeklerin adası turizme açılıyor
30 Haziran 2013 - 08:12 www.finansgundem.com

Köpeklerin sürgün ve çaresizlik adası olarak bilinen Sivriada, kongre, fuar ve turizm merkezi olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Demokrasi ve Özgürlük Adası Projesi' olarak açıkladığı Yassıada'nın ardından Sivriada'nın da imar planları askıya çıkarıldı. Sabah'ın haberine göre, köpeklerin sürgün yeri olduğu için çaresizlik adası olarak tarihe geçen ve Hayırsız Ada olarak da adlandırılan Sivriada'nın kongre, fuar ve turizm merkezi olarak kısmi imara açılması için çalışmalar başlatıldı. Hedef burayı uluslararası etkinlik merkezi yapmak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planları onaylanan ada, Yassıada ile birlikte yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılacak. Bir ay yürürlükte kalacak imar planı, yürürlüğe girdikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihaleye açılacak. İmar planında getirilen düzenlemelere göre adanın kıyı kesiminde turizm ve kültür tesisleri inşa edilecek. İnşaat emsali 0.40 olarak belirlenen imar planına göre, fuar, kongre merkezi, açık hava müzesi, amfitiyatro, sergi salonu, marina ve restoran inşa edilebilecek.

YABANCILAR DA BEKLENİYOR
Ticaret ve kültür fonksiyonlarının birlikte yürütüleceği proje, uluslararası katılımcıların ilgisini çekecek standartlara sahip olacak.

SOKAK KÖPEKLERİNİN SÜRGÜN ADASI OLDU
Sultan II . Mahmud döneminde İngiliz Sefiri'ne saldıran sokak köpekler Şeyhülislam'ın 'itlaf günahtır' açıklamasıyla bu adaya sürgüne gönderildi. Ancak bunların laneti nedeniyle kötü şeyler yaşandığı söylentisi üzerine köpekler geri getirildi. Sultan Abdülaziz döneminde bir kez daha sürgün edilen köpekler, adaya götürüldükten sonra İstanbul'da büyük bir yangın çıktı. Köpeklerin aç ve çaresiz adaya terk edilmesinin uğursuzluk getirdiğine inanan halkın tepkisi nedeniyle yeniden geri getirildiler. Sokak köpekleri 1911'de bir kez daha sürgün edildi. İstanbul'daki 80 bin sokak köpeği toplanarak Sivriada'ya götürüldü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)