BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonutta en popüler lokasyon belli oldu----

Konutta en popüler lokasyon belli oldu

Konutta en popüler lokasyon belli oldu
18 Ekim 2023 - 11:17 www.finansgundem.com

Türkiye'de eylülde konut satışı gerilerken, en çok konut aranan ilçeler arasında uzun sürenin ardından Beylikdüzü yeniden zirveye oturdu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,5 azalarak 102 bin 656 oldu.

TÜİK'den yapılan açıklamaya göre, konut satışlarında İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve %14,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 9 bin 48 konut satışı ve %8,8 pay ile Ankara, 5 bin 476 konut satışı ve %5,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 47 konut ile Ardahan, 55 konut ile Hakkari ve 77 konut ile Bayburt oldu.

Beylikdüzü ilk sırada

En çok konut aranan iller arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, ilçelerde başı Beylikdüzü çekti. Beylikdüzü, ilçeler arasında konut arama sıralamasında uzun sürenin ardından yeniden zirveye oturdu. Onu İzmir'in Buca ilçesi ve Ankara'nın Çankaya ilçesi izledi.

Emlakjet'in eylül ayına yönelik gerçekleştirdiği özel araştırmada ise satılık-kiralık konut tercihleri gözlemlendi. Katılımcıların yüzde 48,4'ü kiralık konut arayışında olduğunu belirtirken, arsa veya arazi arayanların oranı yüzde 23,3 olarak gerçekleşti.

Katılımcılar, gayrimenkul satın alırken yüzde 52,5 ile en çok fiyat/yatırım getirisine dikkat ettiklerini kaydederken, yüzde 63,5 ile öncelikli olarak kendi yaşam alanını oluşturma başlığını seçti. Yatırım seçeneği ise yüzde 31,4 oldu.

Konut fiyatları ağustosta yüzde 5.5 arttı

 

Konut satışlarında sert düşüş

 

Konut piyasasında fiyatlar düştü mü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)