BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKonut satışlarında artış bekleniyor----

Konut satışlarında artış bekleniyor

Konut satışlarında artış bekleniyor
19 Mayıs 2013 - 22:11 www.finansgundem.com

ABD'de bu hafta açıklanacak olan Nisan ayı konut satışları verisinin artış göstermesi bekleniyor

ABD'de konut satışlarının Nisan ayında, veri öncesi ekonomistlerin tahminlerine göre, üç yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkması ve konut gayrımenkullerindeki kazançların ABD ekonomisindeki genişlemeye katkıda bulunmasu bekleniyor.
Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ABD'de birinci ve ikinci el konut satışlarının geçen ay toplam 5.41 milyon adet ile Kasım 2009'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Bu hafta açıklanacak diğer bir veri olan imalat sanayi siparişlerinin, Mart ayındaki düşüşün ardından, Nisan ayında son yedi ayın en hızlı yükselişini göstermesi öngörülüyor.
ABD'de borçlanma maliyetlerinin rekor düşük seviye yakınlarında seyretmesi ve artan istihdamın güvenin yeniden artmasını sağlaması, talebi güçlandirmesi, fiyatlara istikrar kazandırması ve hanehalkı refahını artırması ile birlikte, konut piyasası ekonomideki güçlenmenin önemli bir kaynağını oluşturuyor. Bu hafta Kongre'de ekonomik görünüme ilişkin konuşma yapacak olan Fed Başkanı Ben S. Bernanke, imalat sanayi gibi sektörlerdeki soğumaya karşın, poitika yapıcıların çabalarının hız kazanmakta olduğunun bir kanıtı olarak konut piysasındaki toparlanmayı işaret edebilir.
Charlotte, North Carolina'da Wells Fargo Securities LLC ekonomisti Tim Quinlan "Konut piyasası açık bir şekilde çok parlak bir nokta," dedi ve "Konut, görülebilir bir gelecekta, bizim için muhtemelen hoş bir kuyruk rüzgarı olacak" değerlendirmesinde bulundu.
ABD merkez bankası, konut piyasasını desteklemek için, her ay 40 milyar dolarlık mortgage destekli menkul kıymet alımı yaparak mortgage faizlerinin düşmesine yardımcı oluyor.
Bernanke 22 Mayıs'ta Kongre Ortak Ekonomi Komitesi'nde konuşma yapacak ve bu konuşmada, Fed'in, teşvikleri azaltmasına yetecek kadar istihdam piyasasındaki "kayda değer iyileşme" hedefine ulaşılıp ulaşılmadığı konusunda ipuçları verebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)