BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut kredi faizlerinde düşüş beklentisi----

Konut kredi faizlerinde düşüş beklentisi

Konut kredi faizlerinde düşüş beklentisi
09 Haziran 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu: Yüzde 0,60'ın altını göreceğimizi sanmıyorum

TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu, Merkez Bankası'nın günlük borç alma-verme oranlarındaki düşüşün ve arka arkaya gelen not artırımının gerek iç gerekse dış piyasaya güven telkin ettiğini söyledi.  Tuğbay Kumoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bankaların en büyük potansiyeli bireysel finansman ürünlerinde gördüklerini ve  bireysel kredilerde çok ciddi bir boşluk olduğunu belirterek, konut kredisinin bankaya tüketiciyle en uzun vadeli bankacılık ilişkisine girme fırsatı sunduğunu söyledi. 
Kumoğlu, konut kredilerinin artık 0,60'lara kadar düştüğünü bu anlamda çok büyük değişiklikler beklemediklerini belirterek,  şunları kaydetti:
"Kredi kuruluşlarının değerlendirmelerinde hala iyileştirme beklentileri var. Gecelik borç alma verme faizlerinde çok büyük olmasa da geriye doğru bir beklenti bulunuyor. Merkez Bankası'nın günlük borç alma-verme  oranlarındaki düşüşün ve  arka arkaya gelen not artırımının gerek iç gerekse dış piyasaya güven telkin etti. Bu da konut kredisi faiz oranlarının düşmesine neden oldu ancak yüzde 0,60 ların altına ineceğini düşünmüyorum. Bunlar olduğu sürece konut kredilerindeki faizlerde bir düşüş olur ama çok büyük düşüşler görmeyeceğiz. Yüzde 0,60'ın altını göreceğimizi sanmıyorum. Bankacılık açısından da bunun optimal bir yere gelmesi lazım. Belki bir iki puan daha düşüş olabilir. Bundan daha fazla olmaz."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)