BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut fiyatlarında düzeltme olabilir!----

Konut fiyatlarında düzeltme olabilir!

Konut fiyatlarında düzeltme olabilir!
04 Kasım 2016 - 12:18 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'den gelen açıklamada, 'Orta vadede Türkiye'de konut fiyatlarında bir düzeltme gerekebilir' ifadeleri yer aldı

Morgan Stanley, demografinin desteğini devam ettirmesine rağmen, satın alınabilirlikte son yıllarda iyileşme olmaması, geçmişle karşılaştırıldığında getirilerin düşmesi ve arz talep dengesizliklerine dair ilk sinyallerin gelmesinin orta vadede Türkiye'de konut fiyatlarında bir düzeltmeyi gerektirebileceğini bildirdi.

Türkiye'de konut fiyatlarını 2010 yılından bu yarna reel olarak yüzde 36 arttığını ve bunun 2004 yılından bu yana konut kredilerinde kayda değer artışla bir araya gelmesinin bir düzeltmeye ilişkin endişeleri artırdığını vurguladı.

Morgan Stanley, bir düzeltme yaşanması halinde, bunun esas olarak makro etkilerini GSYH ve bankacılık sektörü üzerinde görmeyi beklediklerini de vurguladı. Mortgage kredilerinin bankacılık sektörü için sistemsel problem üretmesini beklemeyen Morgan Stanley, ancak fonlama yapılarında uyuşmazlıklar olan ve çalışma sermayeleri sınırlı bazı mütahitlerin sorunlar yaşayabilecelerini belirtti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite04 Kasım 2016 20:48

    tahminim ülkedeki evlerin ortalama fiyatı 250 bin tl ile 500 bin tl arasında yoğunlaşır. 350 bin tl kredi için 4 bin tl ödenecek olsa kabaca o ailenin aylık gelirinin 7-8 bin tl den aşağı olmaması gerekir..bu ülkede kaç ailenin geliri aylık 7-8 bin tl ve üzeridir ? bence tahminen yüzde 20 yi geçmez..aynı evin kirasının da bin tl 2 bin tl arası olduğunu düşünsek kaç kişi bu borca girer veya sermaye bağlar heleki 10 yıl iş garantisi olmayanlarıda düşündüğünde ?? gayrimenkul bence en az yüzde 30 primli .. hızlı düşebilir..