BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut fiyatları 17 yılın zirvesinde----

Konut fiyatları 17 yılın zirvesinde

Konut fiyatları 17 yılın zirvesinde
29 Haziran 2021 - 10:22 www.finansgundem.com

Düşük faiz oranları, vergisel avantajlar ve ekonomilerin yeniden toparlanmaya başlaması gayrimenkul talebinde önemli artışa neden oluyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sadece Türkiye’de değil Avrupa ve ABD’de konut fiyatları tarihi zirvelerine doğru ilerliyor. Özellikle de İngiltere’de düşük faizin etkisi ile artan talep konut fiyatlarını 2004'ten bu yana en yüksek seviyeye taşıdı.

Nationwide'ın aylık piyasa araştırmasına göre ev fiyatları yılın ilk altı ayında ortalama yüzde 13.4 oranında artış kaydetti. Yılın ikinci çeyreğinde ise yüzde 5 oranında artış yaşandı. Düşük faizin yanı sıra hükümetin sağladığı desteklerin de konut yatırımlarındaki artışta etkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca aşılama sonrası İngiliz ekonomisinin toparlanmaya başlaması gayrimenkule talebi artıran bir diğer neden olarak gösteriliyor.

MEVDUAT YERİNE KONUT YATIRIMI

Bu arada, konut fiyatlarındaki artışın banka mevduatlarındaki artışın da önünü kesiyor. İngiliz vatandaşlarının mevduat yerine gayrimenkul yatırımlarını tercih etmeye başladıklarına dikkat çekiliyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Kuzey İrlanda ve Galler bölgesinde sırasıyla %14 ve %13.4 oranında artışlar yaşandı. Damga vergisi başta olmak üzere gayrimenkul alım satımlarında sağlanan vergisel avantajların yakında kalkacak olmasının talepte kısa vadeli bir azalmaya neden olabileceği belirtiliyor. Ancak uzmanlar ekonominin açılmaya başlaması yeniden işe dönüşlerin etkisiyle orta vadede talebin canlı olacağını vurguluyor.

TL üzerinde baskı oluşturan gelişmeler

Rusya’da faiz artırımı bekleniyor

Türkiye'de ekonomiye güven yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)